Led efekt padající kapky, schéma?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
varok

#16 Příspěvek od varok »

Dobrý den, něco podobného mají v havířově na náměstí na vánočním stromu. Tam je efekt ten, že se LED diody postupně rozsvěcují jedna po druhé až svítí všechny. Pak se to jakoby přelije zase naopak zhasínají v obráceném směru.
Něco podobného jsem viděl ve starších AR nebo v Praktické elektronice, ale je to hvězda, ale pracuje to na stejném principu. Nebo v jiném čísle Světelná kometa z LED diod? Nešlo by to jednoduše vyrobit pomocí obvodu 4017, 4015 nebo staršího 74164?
pavel16

#17 Příspěvek od pavel16 »

Třeba tou 74164 to samozřejmě jde,ale s MCU jde toho efektu líp docílit.Asi se začnu učit programovat.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jankop »

Přestože mi slovenština běžně nedělá problém, vrtá mi hlavou, čo si představujetě pod takým slovom"žubrienka"?
Já teda zatím nic! Ovšem pokud je to něco neslušného, tak to ani vědět nechci. :D
Andrea

#19 Příspěvek od Andrea »

EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Jankop - žubrienka je přesně přírodopisně PULEC = nevyspělé žabí mládě, od něj odvozeně se "žubrienka" říká na Slovači i mladým děvčatům, kterým se česky říká "žabec" nebo "žabka", "žába"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jirka »

pavel16 píše:Asi se začnu učit programovat.

No už jsou tu 2 zapojení a obě s MCU. Budeš si muset pořídit alespoň programátor. :)
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“