Chápete důvod přelaďování Primy?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

Chápete důvod přelaďování Primy?

#1 Příspěvek od bu2520 »

mě osobně to přijde jako nesmírná pitomost, když v podstatě změní jen logo a částěčně skladbu pořadů. Nebo i něco uniklo. Na stránkách jsem objevil jen lakonické sdělení, že to požadoval technický regulátor.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

V síti DVB-T se mění ID a název programu, proto nutno znovu načíst.
..to bude jen ňákej odpůrek
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

U DVB-T to smysl má, původně naladěná Prima dnes ráno vysílala pouze kontrolní obrazec a upozornění o změně, Prima family funguje pouze po novém naladění.
thomas100

#4 Příspěvek od thomas100 »

Prima family se musí "tvářit" jako úplně nový kanál, proto nová identifikace a z tohoto důvodu je třeba přeladit.
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

tak že v podstatě marketingový trik, kerý zasáhnul mnoho lidí naprosto zbytečně. A spousta laiků bude muset zaplatit někomu kdo mu přeladí na stanici která vlastně ve finále zůstane stejná.
thomas100

#6 Příspěvek od thomas100 »

Nenazval bych to ani marketingový trik, z právního hlediska bylo nutné změnit identifikaci (alespoň dle mých informací).
Možná se nemusela Prima přetransformovat na Prima family, ale to bylo zase nutné, protože regionální televize měli právo využívat vysílací kanály Primy. A když šla Prima do této změny, tak to rovnou už přejmenovala.
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Je to pitomost... Jinak je to stejný multiplex, mně se přeladila, respektive přidala sama....
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Žádná pitomost to nebyla, ale uvážené jednání. Pitomostí je to, když se někdo vyjadřuje k něčemu, když neví o co se jedná. "Nová" Prima má nové právní zastoupení se vším všudy od začátku a nové smluvní podmínky pro své partnery a žádné závazky z minulosti. Blbost lidí, že si neumí naladit televizi, nikoho nemusí nutit k tomu je litovat. Já své máti zavolal s tím, že pár dní se nepo....e než přijedu a naladím jí to správně a že jí musí pár dní stačit těch 13 dalších programů. :lol:
thomas100

#9 Příspěvek od thomas100 »

Myslím si, že takový problém to ani nebude a lidí, kteří budou platit bude minimum. Buď to člověk umí nebo má děti nebo někoho jiného, kdo mu pomůže, případně má návod od TV nebo STB. Je to o zmáčknutí dvou tlačítek na ovladači...
gepard

#10 Příspěvek od gepard »

-- Gepard --
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

No , myslel bych si , že je to prkotina . Jenže ty STB co mám dom , respektive jejich tvůrci , vůbec nepočítají s tím , že už jednou naladěný STB budeš přelaďovat . Přišel jsem z prvoročního výstupu a těžce jsem hledal ten nesmyslný povel , co mi toto přeladění umožnil . Jo hodně piv "zbytečně" proteče .
Artaban001

#12 Příspěvek od Artaban001 »

Na Parabole se píše:
"Proč vznikla Prima Family?
Televize Prima Family vysílá pod novou licencí, která nemá povinnost sdílet programovou pozici s regionálními televizemi v digitálním terestrickém multiplexu 2, který provozuje společnost České Radiokomunikace, a.s. (ČRa). Oproti TV Prima nebude nová stanice Prima Family sdílet pozici s R1 studii - ZAK, Genus, TV Vysočina, TV Lyra, TV Morava a RTA studii - RTA Jižní Čechy, RTA Východní Čechy, RTA Jižní Morava, RTA Zlín a RTA Ostrava. Prima Family již nemusí přizpůsobovat programový plán regionálním televizím."

Zase na druhou stranu jsem zvědav, jak naloží s časem, který tím získají k dobru..
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

No co, odvysílají o to víc X-faktorů, Talentů, Ulic, Anošéfů, Letsdanců a já nevím ještě jakého si-rightu kde posbírají - jen aby vyplnili další vatou ty megatuny dutejch hlav, který na to budou civět...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Neštvi mne , Karle , já klidná dutá hlava ...
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Nebo Ty si Bořku myslíš, že to vyplní aspoň trochu smysluplným vysíláním? Jen získali další prostor do kterýho můžou prodat další reklamní spoty...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“