Chtěl jsem je rozebrat na součastky ale raději jsem se chtěl zeptat tady jestli by z toho nešlo udělat něco užitečnějšího,nějaké nápady ???
Mám tu i CD-RW mechaniku
Děkuji
Moderátor: Moderátoři
LiborHrabovský píše:.. Zajímalo by mě něco o tom stolním mp3 přehrávačimáš prosím nějaké odkazy ???...
Mojcek píše:Jednou jsem si udělal cd přehrávač a základem byla právě cd-mechanika z PC.Jenomže bylo potřeba aby měla na předním panelu tlačítka play/pause,stop a skip.Koupil jsem si z bazaru mechaniku za 200,která stejně nefungovala,takže jsem si ji musel ještě spravit![]()
Dále jsem si koupil v PC prodejně káblík na propojení mechaniky se základovou deskou(20,-kč). Ještě pokud doma nemáš napájecí konektor k té mechanice,tak si ho kup.
Budeš ještě potřebovat napájecí zdroj,nejlépe z PC.Pokud to máš do auta,tak si musíš zdroj udělat,tedy 12 a 5V.
A na konec potřebuješ zesilovač a konektor,kterým to píchneš do toho zesáku.
Upravíš si koncovku kablíku,který jsis koupil:ustříhneš konektor,který se připojuje k základní desce a připájíš konektor,který půjde do zesilovače.Ještě k tomu káblíku,ten přivádí audiosignál na základovku. Jsou tam4 vodiče,potřebuješ jen 3(L,R,G)to odzkoušíš,který je který.
Pak zapojíš napájení a je to![]()
Tak doufám,že jsem to srozumitelně vysvetlil