Zdvojnásobení kanálů u pyrotechnického odpalovadla
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
koule 63mm,75mm,100mm..............třítaIII
koule větší .....................................třída IV
ale to je jen orientačně nejde o průměr ,ale o celkovou váhu pyrosloží.
Já průkaz mám tak nakupuju přímo u dovozců
Neexistuje něco "menšího" co by obsahovalo nutnou instruktáž o manipulaci a bezpečnosti ohledně těch větších pum ? Stačilo by do té III třídy. Z těch větších bych měl už hodně strach.
Viděl jsem na jednom forku fotku moždýře ze kterého ta puma nevyletěla a vybouchla v něm. Na to že měla průměr asi 50mm tak z té plastové trubky moc nezbylo.
Myslel jsem si, že to určuje jen průměr ale vysvětluje to proč jsou tedy některé pumy průměru 50mm na Eshopech už jako III třída a některé ne. Tak díky za poučení
scorpions-cz píše:četl jsi dobře na třídu III potřebuješ průkaz odpalovače ohňostrojů ...
Nebylo to v poslední době §§§ově novelizovaný a není v současný době ta III. třída prodejná už i bez průkazu odpalovače? Protože v místním TESCU má každoročně nějaká firma stánek a vloni těsně před svátky tam volně - samozřejmě nad 18 let s kontrolou občanky v případě nejasnosti ohledně věku - prodávali jakési velké římské svíce, označené jako třída III....
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
Kurz stojí opravdu okolo 10 000Kč včetně ubytování.(kámoš tam byl loni).
EKKAR-jakási novela proběhla ,ale nesmí se plést třída a kategorie.Nově dovážené výrobky mohou být v kategorii III a ta by měla být prodejná od 21 let. Jedná se spíš o kompakty a pod. Koule nad 50mm jenom na průkaz.
Jinak vím čmoni ti klidně prodají 200mm kulovku a je jím jedno jestli někoho zabiješ.
- scorpions-cz
Příště bych si právě chtěl koupit nějakou lepší kulovku (asi 75mm), ale ještě jsem právě přímo neřešil jak to je...
Jinak pro odpal používám basu od piva s hmoždíři z HDPE trubek. Teď jsem udělal vylepšení, kdy mám do basy přímo zabudovaný konektor pro kabel z pultu a v base rozvedený dráty. Teď jsem se zrovna vrátil ze Silvestra, kdy se mi tahle věc moc osvědčila, jelikož většinou nemám moc čas na přípravu (postavit si to dopředu a nechat to někde stát nemůžu, protože bych u toho musel pořád být), takže jenom přijdu píchnu kabel a můžu střílet
Už se nemůžu dočkat července, kdy si budu dělat další ohňostroj k narozeninám. Ale musím říct, že už se mi to vybavení začíná dost kupit, s tím že zachvilku budu potřebovat celý auto pro sebe, abych si jenom udělal ohňostroj
http://www.srandaweb.com/superdementi-z ... 10020.html
A kutilmile - nelituju tě
- scorpions-cz
- Přílohy
-
P8130002.JPG- (35.12 KiB) Staženo 78 x
-
P8130001.JPG- (34.73 KiB) Staženo 104 x
- scorpions-cz
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]