LNB konvertor, krytka konvertoru
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
LNB konvertor, krytka konvertoru
dnes jsem zjistil prasklou krytku na 3roky starém konvertoru Edision, asi typ QSL-5. Plast se úplně sype.
Nevyráběl jste někdo někdy takovouto krytku? Potřeboval bych vědět, z čeho ji mohu vyrobit, příp. z čeho ne.
Napadl mě silon, to by asi bylo na věky, ale nevyrobím přední stranu klenutou, ale rovnou.Myslím, že by bylo možné to přední čelo udělat tak 0,5mm silné. Případně to udělat ze dvou kusů - ten větší kus přitmelit na konvertor a vpředu mít zápich a do něho zalepit třeba 0,5mm plátek silonu nebo teflonu.
Tenhle konvertor jsem měl na 19,2°, takže mě až tak nebolí že odešel, ještě tam mám druhý stejný na 23,5°. Asi zkusím kousek silonu upíchnout a vložit ho před ten funkční kus, abych viděl, zdali a jak tlumí vlny.
Děkuji za Vaše rady.
- Přílohy
-
Konvertor.jpg- (123.92 KiB) Staženo 139 x
Konvertor na obrazku stoji 3-5Eur?jopo166 píše:konveror stoji 3 až5€ dajak nevidim dovod ho opravovať stym silikonom presvitnym by mal isť volajako zlepiť raz som opravoval nim prasknuty a v lete ho majitel vymenil.
Zalepit silikonom moze po obvode, ale poprakana je cela krytka.
petrfilipi - Skus plast napriklad napr. z blistru, nejakej krabice od Barby, prilepit silikonom, pripadne este nejaky chemopren.
Alebo z toho plastu vyrobit krytku. Priloz nieco okruhle s podobnym priemerom, po obvode nahrej a ohni. Potom to obstrihas a prilepis.
Najlepsia by bola krytka z nefunkcneho LNB.
Dej tam dno od malé PET flašky, delší dobu ho otestuj, zda v něm nic nehnije a časem možná na něco narazíš, třeba vhodnějšího, nebo ze starého konvertoru. Jestli do něj nateklo a půjde do kopru, byla by cokoliv zbytečná práce.
Ale jak znám sebe už by to tak zůstalo.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- dufisek007
kovka píše:... Je fakt,že při dnešních cenach LNB je oprava fakt diskutabilní.
Njn.
Když jsem v březnu 1990 kupoval svůj první konvertor (FUBA?), tak stával 8 - 10kKč (a to měl šum. číslo cca 2dB)
Byl součástí Sat. kompletu (parabola KOVOSAT 120 - se stojanem typu "trojnožka"; receiver Grundig STR22a a ten LNB - dokonce nebyl v ceně ani polarizátor!) - cena kompletu: 30.000,-Kčs !!! (téměř roční výplata! - vydělával jsem tak cca 3.000,- měsíčně)
No a za měsíc nám analog (ASTRA 19,2°) končí
Sry za trochu nostalgie.