Rušení zvuku zdrojem u Notebooku ACER

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
palov

Rušení zvuku zdrojem u Notebooku ACER

#1 Příspěvek od palov »

Zdravím,
mám notebook Acer TM 234LC, používám externí zvukovou kartu USB Audiotrak maya ex. Problém je, že zdroj od aceru ruší, popř. vysílá šum a ruchy do zvukovky a tím i ven. Když odpojím zdroj /jen na baterku/ je vše ok. Tahle závada je dost nepříjemná. Prosím o radu

Nějaké info o zdroji:model ADP-65DB REV.B, INPUT 100-240V 1,5S, 50-60hz. OUTPUT 19V--3,42A.
díky
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Projevuje se to ruseni i u integrovane zvukovky? Pokud ne, mohl by to ten zdroj rusit kvuli vyzarovani elmag. pole do te externi zvukovky. Snad by to slo na zkousku odrusit zabalenim do alobalu a uzemnit ho.
palov

#3 Příspěvek od palov »

No právě to je u té interní to samé, prostě jak to je v elektrice, sou slyset hrozny ruchy a šum, ono teda asi normálnímu uživateli to vadit nebude, jenže já dělám do muziky a je to moc... Nevím co s tím, někde jsem zaslech něco jako dát na napájení nějakej kondenzátor, co to odruší, ale nerozumím tomu... Rád bych kdyby někdo věděl. Díky.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Muzes zkusit udelat jednoduchej filtr: do serie s napajenim do plusove i minusove vetve dej nejakou tlumivku treba na toroidu a paralelne k napajeni elyt. Uvidis co to udela. Uplne nejjednodussi odruseni se da koupit takovej valecek z nejakyho feritu rozpulenej na pulky co se zacvakne kolem privodniho kabelu.
palov

#5 Příspěvek od palov »

Ten váleček bych rád sehnal ale nemohu ho nikde na netu najít, neměl bys ještě malou radu jak se dá sehnat? No vypada to že jeden ten váleček tam už je, takový černý. Asi nestačí. Sám si ale nejsem schopen tu první úpravu udělat, potřeboval bych nějaký podrobnější návod i s vysvětlením/legendou/použitých slov. díky moc
Vena

#6 Příspěvek od Vena »

Maji je napr na www.ges.cz pod oznacenim napr.: FEC 5,0 to cislo je prumer kabelu staci do vyhledavani napsat FEC
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Ten valecek tam vetsinou uz byva zalisovany. Schema jsem jednoduchy nakreslil, ale nevim jak se sem vkladaji obrazky. Kdyztak napis mail.
palov

#8 Příspěvek od palov »

pis prosim na ambitech@email.cz
diky moc!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Mas to na mailu.
:wink:
palov

#10 Příspěvek od palov »

tak jsem byl v gesu, tam mi poradily ty ferit. valecky at to vyzkousim jako 1 moznost, tak jsem koupil 2 a vysledek se dostavil, je to znatelne lepsi, mozna tam pridam jeste jeden.

Kazdopadne diky za radu a za schema, ktere se kazdopadne neztrati.

Diky moc vsem :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“