Trafo 1PN67645(Carioca,piano) mozna opereta,nubuco,aida apod

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Trafo 1PN67645(Carioca,piano) mozna opereta,nubuco,aida apod

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Zdravím nemáte někdo fotografii tohoto výstupního transformátoru...

Mam Cariocu, která měla zničenou dýhu, a tak jsem myslel ze to nejak zatapetuju apod, ale pak jsem si pri uklidu stáhnul šasí na zem a odnesla to stupnice, a tak je to opravdu na díly...

Tak jsem se rozhodl si udelat z toho slabý zesilovač, ale mam pocit jestli výtupáku neupadl jeden vývod, když jsem ho demontoval, je to tam nějáké vypálené, vyhřáté, jde o primární stranu....
Přílohy
tr1.JPG
(185.51 KiB) Staženo 242 x
tr.JPG
(14.39 KiB) Staženo 163 x
ok1xgi

#2 Příspěvek od ok1xgi »

Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CZJKP1 »

Díky za link, už jsem na to koukal, ale toto trafo jsem tam ani nenašel..

BTW: na obouch vinutí nějáký ten odpor naměřím, zhruba okolo 300R, + jedno když vemu pískačkou tak píská a to druhý ne
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

Chci ten výstupák použít na toto zapojení (co je v pravo) http://k15.🤐.cz/_img/gramo_sch.gif poradíte mě prosímvás někdo, jak přizpůsobit v zapojení zpětnou vazbu pro tento výstupák?
Dvoulampovka

#5 Příspěvek od Dvoulampovka »

Zdar, už máš info? Je to tenhle strejda?Na fotce je sekundár, když tak to kuchnu a povím zde.Ale ať to nekuchám zbytečně.
Jo a jak je to s odporem vinutí?V praxi jak víme ,jde jeden kraj primáru na anodu koncové lampy,další vývod je asi to spájené místo, a pak zanedbatelnější odpor mezi spájeným a posledním v řadě.Filtrovalo se tím napětí mezi 1a 2 ellytem.Takže přísun šťávy.Alespoň tak nějak to pamatuju,záruka nulová,neb proti věku není léku,že...
Přílohy
P1040124sekPiano.JPG
(66.27 KiB) Staženo 202 x
Trafoš.png
(1.08 KiB) Staženo 209 x
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CZJKP1 »

Dík za info, nekuchej to..To by byla škoda, a aby se to neutrhlo ještě tobě!. Vem baterku a koukni se ,,pod úhlem" kam vede ten drát v zelené bužírce, myslím, ten drát v zelené bužírce, co je dole - pod trafem.. Pokud vede na to pájené místo tak mam to trafo OK. Pokud vede na první dírku z leva (tam kde mam vyvrtanou prázdnou dírku v prertinaxu) tak jsem asi o ten drát přišel při demontáži..
Dvoulampovka

#7 Příspěvek od Dvoulampovka »

Omlouvám se za zpoždění, :cry: , jo vede na ten tišťák dole, ono to na tý fotce není moc vidět,je to ten bod kam vede červený zprava.Jo, oni tam jsou z prava 2, tak je to ten horní. :!: V čele kostry cívky jsou 4 otvory,zprava 2 obsazeny,zleva 2 volné.ten spoj či očko bude asi na těle trafa(vinutí).Stačí tak ?
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“