Děkuji všem zúčastněným, kteří měli konstruktivní rady k věci. Což bylo velké procento přispěvatelů. Zvážil jsem všechny rady a zkušenosti a nakonec jsem vybral metodu, kterou i s přiloženým obrázkem poslal frantajetel11 a kterou navrhoval i dudo02.
Příspěvek od frantyjetela jsem ráno našel jako první v PC a přišlo mi to jako okamžité a řešitelné. Tak jsem chodbu (včetně počítače) zabalil do ochranné fólie a jal se řezat rozbrušovačkou futro. Nikdy předtím jsem s ní železo nebrousil (akorát ty drážky do omítky) , takže jsem při tom zajel dost hluboko pod futro do malty, což způsobilo opět bílou mlhu jako při drážkování (i když o hodně slabší). Celý zbytek dne jsme pak uklízeli a utírali prach a vytírali apod. Ten prach vleze všude.
Výsledkem je odoperovaný kus futra pod zámkem a sušička už je na místě. V budoucnu patrně založím nové vlákno "Jak co nejlépe ze dřeva vytvořit atrapu plechového futra bez rušivých přechodů mezi oběma materiály?"
Futro bylo opravdu vylité z velké části maltou, takže roztahovací metoda by bývala byla neúspěšná.
Podcenil jsem kinetickou a tepelnou energii žhavých jisker a mám teď v obkladech vltavíny. Teď vidím varování od kejkiho. Pozdě. Naštěstí to není tak hrozné. Bez brýlí jsou neviditelné.
Okno koupelna nikdy neměla.
To Crifodo: Filosofickou stránku problému pořizování si spotřebičů typu myčka, pračka, sušička, trouba, vysavač, mixér, elektrická vrtačka, rozbrušovačka .... atd jsem již rozebíral v odpovědi panu mtajovsky, který tě tentokrát zastoupil.