Gramorádio ZZ III, typ 512005, zkušenosti s restaurováním

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MAHO

Gramorádio ZZ III, typ 512005, zkušenosti s restaurováním

#1 Příspěvek od MAHO »

Vážení kolegové,
dal jsem se do restaurování získaného gramoradia ZZ III. Mám pocit, že neodpovídá výkresové dokumentaci v Kotkovi. Např primár síťového trafa je zapojen jako verze ZZ II ( chybí tam veškeré pojistky ), také koncový 100V zesilovačje zapojen jako ZZ II. Nemáte zkušenosti, že třeba Tesla navrhla novou bednu pro ZZ III a dala do ní ještě zbývající vnitřnosti ZZ II ? A ještě jedna nejasnost. V předzesilovači pro mikrofon je za usměrňovačem napáječe žhavení vyhlazovací elektrolyt 250 M. Mám pocit , že je nakreslen obráceně, plus pól na zem a minus pól na kladný výstup usměrňovače.
Děkuji předem za informace.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Všichni mají málo času . Čas na hledání nebude jen tak někdo chtít obětovat . Máš v tomto případě schemata oskenovat , dát odkaz na místo , kde již byly nebo vyfotit a pověsit to na nejlépe uložto . S ostatními uložišti bývají specifické problémy , s tímto nee . :D
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas-Peca »

V případě toho elytu je docela možné, že je nakreslený obráceně, ve starých schématech to tak občas je. Stejně bude nejspíš vadný, tak při jeho výměně změř, co jde z usměrňovače.
radioelectrum

#4 Příspěvek od radioelectrum »

Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“