Auto pro začátečníka

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
workhard
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od workhard »

A úplně nejvíc bylo, jak jsi musel pořád řídit, i když jsi chtěl jet rovně :lol:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#92 Příspěvek od EKKAR »

Tak to jedině v přípedě, žes byl vůl a nechal si na předku vylítaný čepy - jak svislý, tak kulový. Já je nechával pravidelně měnit a měl jsem pokoj, šáde jezdila jak po kolejích. Pravda, měl jsem už tu modernější "M" s rozšířeným rozchodem, ale se starou "užovkou" jsem najezdil taky hezkých pár tisíc - a kromě toho že měla v zatáčce větší snahu uskakovat zadkem do strany se řídila stejně jako ty pozdější "emky".
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od workhard »

To je možný, nebylo to moje, jenom jsem byl nucen to řídit, zpocenou riť z toho mám ještě teď, když si na to vzpomenu, nevěděl jsem, jestli skončíme dřív v příkopu, nebo pod kamionem :twisted:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
milan222

#94 Příspěvek od milan222 »

no rodíče (táta) měli krásnou černou škodovku... 120LS, hranatá světla, vyhřívání okna...
no a to bylo auto nejlepší... člověk se pak naučil ty grifty jak ja zaseklý termoventil u motoru, startování v zimě a pod...
no já jim nikdy neodpustim, že ji prodali...
no ale mám stodvácu na louce, a jezdim si pro zábavu... sedl jsem u kámoše do něaké feldy nebo co to bylo (pár roku zpátky) a furt sem měl tendenci to točit na plnej plyn...
jinak doporučení pro řidiče škodovek...
u řidiče pod spínačem světel je asi pět vypínačů. jeden přez klíček připojit na větrák, protože až budete jezdit v létě v koloně, tak to uvaříte.
originální termostat spína někde na 100°C a nestihne stojící auto uchladit. (pokud ten termostat vubec funguje)
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
EKKAR

#95 Příspěvek od EKKAR »

Ale prd termostat, u šáde je na vině slabá vodní pumpa, která má problém protlačit kapalinu tím Xmetrovým vedením pod celým autem až do chladiče vpředu - pokud jde motor na volnoběh, pumpa nestačí tlačit a motor se uvaří. Navíc při stání nebo v pomalu poskakující koloně chybí náporový účinek jízdy, takže chladič nechladičuje jak by měl... Stačí si hlídat čidlo a jednou za rok ho zkontrolovat - nejlépe na jaře, před letní sezónou. Ten vypínač na větrák jsem míval v šáde taky, ale využil jsem ho snad jen 1x za 6 let, co jsem s ní jezdil...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od forbidden »

Pamatuju si, jak jsme kdysi jeli s našima do tehdy Jugoslávie naší Š 105 :) Na cestu zpět jsme tahali od termostatu dráty provizorně pod palubovku na manuální spínání větráku. Doma jsme to pak dali už na vypínač. To byly časy, tata vozil v kufru výbavu, skoro všechno se dalo nějak alespoň provizorně opravit na koleně.
EKKAR

#97 Příspěvek od EKKAR »

Jo, na to zase byla šáde nedocenitelná - člověk se v ní jednak vyjezdil, naučil se reagovat na smyk a podobně - a když už se něco poondilo, dala se opravit kladivem, kleštěma a šroubovákem na parkovišti před panelákem. Což už se nedalo nikdy říct o všem pozdějším počínaje Favoritem - už ten jeho příšerně složitej karbec Pierburg s automatickým sytičem, ty byla i pro zkušený mechány maturita to pořádně nastavit... A jak to dostalo vstřikování, už se o nějakých větších opravách doma nedá skoro vůbec mluvit, všude je nataháno milión čidel a drátů od řídicích jednotek a auto blikáním kontrolek a dokonce i pištěním protestuje proti všem amatérským zásahům...
rnbw

#98 Příspěvek od rnbw »

Zase na rozumnom aute netreba nic opravovat na parkovisku kladivom. A odstranenim karburatora sa odstranila potreba ho nastavovat.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Jirka »

milan222 píše:... člověk se pak naučil ty grifty jak ja zaseklý termoventil u motoru, startování v zimě a pod...

A k čemu ty grifty dneska jsou? I v zimě se otočí klíčkem, auto nastartuje a jedem ...

EKKAR píše:A jak to dostalo vstřikování, už se o nějakých větších opravách doma nedá skoro vůbec mluvit, všude je nataháno milión čidel a drátů od řídicích jednotek a auto blikáním kontrolek a dokonce i pištěním protestuje proti všem amatérským zásahům...

EKKARe, co bys na moderních motorech chtěl opravovat? Když zdechne, tak je lepší to dát do servisu, kde na to mají vybavení, než to pytlíkovat na koleni. (Navíc si myslím, že moderní motor tě málokdy nechá třeba někde na cestě, abys to musel opravovat, pokud to auto není vyloženě vrak.)
rnbw

#100 Příspěvek od rnbw »

Zalezi od toho, ci je ten moderny motor francuzsky alebo japonsky :lol:
bastliar

#101 Příspěvek od bastliar »

Jirka
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Jirka »

bastliar: Že by to natočil začátečník z auta? Nebo je v tom jiná souvislost s auty?
:)
bastliar

#103 Příspěvek od bastliar »

Každému začiatočnikovy by sa zišiel taký duch, dakedy sa im vravelo anjeli strážny, dnes ich suplujú žltý anjeli :)
EKKAR

#104 Příspěvek od EKKAR »

Jirka píše:...
EKKARe, co bys na moderních motorech chtěl opravovat? Když zdechne, tak je lepší to dát do servisu, kde na to mají vybavení, než to pytlíkovat na koleni. (Navíc si myslím, že moderní motor tě málokdy nechá třeba někde na cestě, abys to musel opravovat, pokud to auto není vyloženě vrak.)
Stačí se podívat na nejrůznější fóra, jak často lidi musejí volat odtahovku například k autům osazeným supr-dupr-moderním motorem VW 1,2TSI - který byl v poslední době trefně překřtěn lyrickým lidem českým na "To je ShIt"... A netýká se to jen fábulí, oktávek a dalších škodáren - ale i Seatů Leon a Ibiza, VW Golf i Polo, prostě všeho, do čeho koncern tuhle suprnovinku cpe...

rnbw píše:Zalezi od toho, ci je ten moderny motor francuzsky alebo japonsky :lol:
TESAT!!!!
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Jirka »

Hm, to je zajímavý, já už neviděl na silnici odstavený porouchaný auto, ani nepamatuju. (narozdíl od bouraček)
Tak snad to nepotká mě, ťuk ťuk. :)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“