Tesla - pán blesků

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

Tesla - pán blesků

#1 Příspěvek od Hill »

Máme na to pár minut: dnes, t.j. v pátek třináctého, ve 12:30, vysílá ČT2 pořad "Tesla - pán blesků". Bohužel nemám možnost ho sledovat.
Je tento pořad někde ke stažení nebo ho můžete někdo nahrát a vyvěsit na nějakém serveru?
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Klidně, ale nevím, kam to nejlíp pověsit (bude to v přesně takový kvalitě, v jaký se to zrovna vysílá).

EDIT: Á jé, 1.5GiB asi nikam nenastrkám :(
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 13 led 2012, 13:33, celkem upraveno 2 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
helios

#3 Příspěvek od helios »

Dík za info, pozriem si ho.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

:pray:

Díky!!
css

#6 Příspěvek od css »

http://www.ulozto.cz/8753355/tesla-pan-blesku-dokument-divx-avi

Lepší kvalita, než předchozí odkazy, původní rozlišení z DVBT vysílání a 2-průchodová komprese pro větší potlačení kostičkování.

Trochu odbočím, nechápu jednu věc, proč v dnešní době, kdy nás netlačí kapacita úložných médií ani rychlost internetu, stále spousta lidí komprimuje videa do rozlišení 640x480 a nebo i menší, a ještě s nízkým bitrate (800kpbs apod.). Proč to dělají, když se na taková videa pak nedá na televizi nebo monitoru dívat? 8O Já ponechávám původní rozlišení z TV 720x576, komprimuju standardně 1500kbps, pokud jde o film, kde jsou náročnější scény (voda, oheň, příroda atd.), tak 2000kbps, 2-průchodová komprese, a je to krása.
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

CSS> Možná mají nejspíš vytáčený připojení nebo třeba úžasně velký HDD, přičemž ten největší pásek ve vesnici dokonce 20GB/18.6GiB. A nebo prostě používají 🤐 konverzní software bez možnosti nastavit si ani datovej tok, natož počet průchodů, DCT algoritmus atd. Hlavně, že to jede rychle. Zlatej maďarskej MEncoder.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od AmarokCZ »

css píše:...proč v dnešní době, kdy nás netlačí kapacita úložných médií ani rychlost internetu...
... a já zas nechápu, kde bereš tu drzost k takové generalizaci. :roll:
css

#9 Příspěvek od css »

AmarokCZ: Nejde o drzost, ale jen o zkušenost. Zkus jednoduchou věc místo bezdůvodného napadání ostatních: Vyhledej si třeba na uložto.cz nějaký film, dokument, krimi, komedii, to je jedno, a skoro vždy budou tak 3/4 nalezených souborů videa ve zmiňovaném rozlišení a s nízkým datovým tokem. Úplně mě dostává, když je ještě v názvu BDRip, DVDrip, HD apod., a vyklube se z toho videjko 352x240 nebo jiná šílenost. Zkus to a pak nadávej tvůrcům a ne mě, mě bys měl poděkovat.
Andrea

#10 Příspěvek od Andrea »

A v čem je problém, ve tvé rozmazlenosti HD filmama nebo kde?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od AmarokCZ »

css: asi jsi nepochopil co jsem myslel ... to, že tebe z nějakého neznámého důvodu netlačí kapacita a rychlost připojení neznamená přece, že tomu tak je i u všech ostatních lidí! Problém s kapacitou úložných médií má každý (větší či menší, někteří si to dokonce ani nepřiznají), stejně tak má mnoho lidí internetové připojení takové rychlosti, že uvítají nižší datový tok (tzn. divx apod) než DVD v originální kvalitě.
Oba tyto dva problémy ale neomlouvají to, co popisuješ. S TV-ripem mám taky hroznou zkušenost. U zahraničních filmů (v originálním znění) je to ale jiné, tam mi osobně připadá kvalita ripů dobrá - asi protože nejsem rozmazlen nesmysly jako FullHD, atd.

Někdo na fóru tu už kdysi říkal, že pointu filmu pochopíš i z "ošoupané" VHS-ky. :)
Atlan

#12 Příspěvek od Atlan »

KEd ze kvalita filmu je vecsinou oničom musi sa to dohnat efektami...no a ked to pozeraju na rozmazanom vhs DVD tak sa zisti ze ten film stoji za h...o

Niekedy sa pozerali filmi na VHS a film tal za to aj ked bol troska ved viete... vseliako rozmazany aj tie farby niekedy boli :D
riker
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od riker »

Crifodo

#14 Příspěvek od Crifodo »

Andrea píše:A v čem je problém, ve tvé rozmazlenosti HD filmama nebo kde?

Nehádejte se tu, protože každý mluvíte o něčem jiném.
Andrea

#15 Příspěvek od Andrea »

Samozřejmě.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“