Záložní zdroj APC CyberFort 500
Moderátor: Moderátoři
Může to být vlivem průrazu můstkových spínačů a nebo přetížení na výstupu. Změřit proud tekoucí z baterie snad dokážeš.
Chybná funkce tohoto indikátoru může být zapříčiněna i vadnými kondenzátory. Tohle se tady už probíralo, tak pohledej fotku.
Já si myslel, že overload signalizuje přetížení na výstupu. A když svítila i při odpojených všech spotřebičích, myslel jsem, že bude UPS totálně K.O.
Ale nasměroval jsi mě skvěle. Kondík 22uF/400V měl kapacitu jen 15nano! a byly šluslé 2 z 6 tranzistorů B11NB. Jako náhradu mi za ně kamarád donesl IRF840.
V pondělí koupím kondík a zkusím to složit. Pak dám vědět jak to dopadlo.
P.S. v zápalu boje jsem nestihl změřit ani ten proud z baterky.
- Mr_Dadulka
Může být vadný filtrační kondenzátor ve zdroji, většinou 10uF/450V. (ale to záleží na typu PCB)
A poslední nejpravděpodobnější závada je problém s procesorem. Špatně měří síťové napětí a tak přepíná baterie/síť.
UPS:APC typ BK500 po delší odmlce a následném vložení staršího, ale funkčního akumulátoru fungovala pár dní bez problému. Po asi 14ti dnech začla sama na krátké okamžiky přepínat na akumulátor. Postupňe se to stupňovalo, že přepla třeba několikrát za minutu.
Podle rady Vogona jsem šel po vstupním kondíku. Nacházel se tam 10u/450V a byl poměrně horký(cca 60°C) přitom zdroj okolního tepla byl poměrně daleko, takže zřejmě se hřál sám. ESR měl cca 3 Ohmy a nefouklej nebyl. Po výměně za 22u/450V (rozměrově se tam vešel) je zatím vše v pořádku.
- rychlosnek
- rychlosnek
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
S největší pravděpodobností je vadný některý z tranzistorů měniče a nebo má velkou odchylku v parametrech. Může být taky vadný budič těchto tranzistorů a v poslední řadě vadný procesor. Budič je totiž jenom impedanční přizpůsobení a můstek je řízen přímo procesorem.
Řekni jí pápá.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele: