UPS APC BE700, po připojení do el. sítě začne pískat
Moderátor: Moderátoři
UPS APC BE700, po připojení do el. sítě začne pískat
bzučák UPS po připojení do el. sítě začne pískat, zařízení nereaguje na žádná tlačítka a je třeba ho vytáhnout ze zásuvky a odpojit akumulátor, aby pískat přestalo. Pokud připojím pouze baterii (bez připojení do el. sítě) pískání začne až po zapnutí UPS power tlačítkem.
Píská to i když to připojím bez baterie. Vždy svítí pouze zelená LED (Power On), zásuvky bez záložního napájení fungují OK, ty se záložním nefungují nikdy, ani když je UPS v zásuvce. Po zapnutí je proud "z baterie" téměř 1A a to bez připojené zátěže.
Kde by jste doporučili hledat závadu? Proražený polovodič, výměna elektrolytů? Má někdo tip, kde sehnat schéma? Zde jsem hledal a nenašel.
Označení desky: 640-0689B-Z REV09
Díky
Pokud je to tak, UPS jede na baterie i když je připojená do sítě, tzn. že korektně neměří LINE-IN. V prdeli procesor, je čas udělat pápá.
PS. Neměl by někdo zapojení pomocného zdroje tohoto zdroje? Mám ještě jeden kde je zase pomocný zdroj v čudu. Odešel hlavní trand a vzal toho dost okolo sebou. Porovnáváním s tím opraveným je velice složité nýbrž je velice špatný přístup pod chladič.
Někdo tady nabízel IO SG 6105. Řekl bych, že neodcházejí ve vadných zdrojích. Mám dva z vraků a oba fungují.
Tenhle typ projevu pasuje na jednu typickou závadu tohoto modelu.
Můžu vědět o jakou závadu se jedná?