APC Back-UPS 600I po 18 rokoch

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

APC Back-UPS 600I po 18 rokoch

#1 Příspěvek od rnbw »

Rozobral som Back-UPS 600I (r.v. 1994, made in USA) kvoli vymene baterie (je to stary typ, co nema zospodu otvor na vymenu baterie). Videl som tam par 22uF elytov a jeden 330uF, tak som si povedal, ze budu zrele na vymenu. Zobral som ESR meter a zistil, ze vsetky su dobre! Nechapem, tie 22uF su TEAPO SS (miniaturne) na 85 stupnov. Mozno tomu pomohlo, ze UPS je v serverovni na zemi, takze v chlade...
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Moze byt.
Vogon

#3 Příspěvek od Vogon »

Vadný elka v UPS jdou obecně vzato počítat na prstech. Kdybych začal od začátku co dělám záložní zdroje a skončil teď furt by mě ještě jeden či dva prsty zbyly volný. Jestli si dobře vzpomínám tak nejvíce se měnila notoricky známá dvojice kondenzátorů na výrobu -9V v řadě SUxxxxI.
Velké filtrační elyty jsem neměnil nikdy. Speciálně ty velký modrý z řady AP což je i ta tvoje šestistovka, vytahuju a používám do zdrojů i po více jak deseti letech provozu v UPS.

edit: ...jo aha, to je Back-UPS. Ale to je jedno na principu to nic nemění.
jarda
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od jarda »

Já jsem u APC Smart i Back neměnil nic, jen baterky. A jednu Smartku provozuji s jednou nesvítící LED stavu AKU, tou spodní první. Nestojí mi to za námahu.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

No v trochu novsej SmartUPS v/s 650 (co mam doma) som menil elyty skoro vsetky, boli suche - tak to bola asi vynimka.

Teraz v plastovych Back-UPS CS 650 menim casto elyt 470uF paralelne k baterii zapojeny. Ak bateria zdochne a necha sa to tak dlho, tak sa nafukne.
jarda
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od jarda »

Já ve starších dvou kusech Smart 700 zatím nic, jen Aku. Ne dvou Smart 1000 také jen Aku, dtto i v Back. Asi se poštěstilo.
petr_

#7 Příspěvek od petr_ »

made in USA, ne china. Dnes už nezvyk. :D
Došli jsme tak daleko, že se divíme tomu, že něco vydrží. :(
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pokud ty aku byly AGM (s největší pravděpodobností), tak jejich úmrtnost se rychle zvyšuje při daleko nižších teplotách, než u elytů na 85°.

EDIT: Opraven překlep.
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 18 led 2012, 18:55, celkem upraveno 1 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Prvykrat som vymienal baterie tusim v roku 2006 (vtedy to bolo mrtve uz neviem kolko rokov), dal som tam LONG z GME. A odvtedy to vydrzalo niekedy doteraz (kedze ta UPS nema signalizaciu vadnych baterii, tak sa na to prislo az pri vypadku).
jarda
Zablokován
Zablokován

#10 Příspěvek od jarda »

Já jsem je testoval občas kvůli spolehlivosti dat, ono je to tak na 2 - 3 roky nepřetržitého provozu podle kvality a provozních podmínek
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“