Slabé vyzvánění u starších Nokií

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hifista

Slabé vyzvánění u starších Nokií

#1 Příspěvek od Hifista »

Po několika letech jsem vytáhl odložené starší Nokie typů 3210, 6510, 6210, 6310 a všechny mají i po nastavení vyzvánění na max. podle mě nedostatečnou hlasitost vyzvánění. Pouze modely 3310 a 3410 se mi za tu dobu nezhoršily a mám dojem, že zvoní jak zamlada.
Je možné, že by po letech zeslábly magnety v bzučácích, anebo jde o jinou záležitost?
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Generalsound »

A jak nahlas jsi zvyklý poslouchat doma hudbu? Neni to ztráta sluchu? :-D
Teď vážně - neodymiový magnety po letech opravdu ztráveji indukci. U výkonných reproduktorů je to prokazatelně až o 2dB na citlivosti za 5 let.
Moc se o tom zatím nemluví, protože neodymiový repráky jsou současnej hit
Ale u těch repráčků z mobilu si myslim tohle asi nebude ten problém. Spíš se teď vyrábějí prostě hlasitější, než dřív a už sis zvykl
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Hele, nevím, jak u těch bzučáků, ale u sluchátek v těchto telefonech docházelo k tomu, že na sebe "nacucaly" železný prach, který přitlačil membránu na magnet a sluchátko bylo moc tichý. Stačilo pak vzít buď extra silný magnet, obalit ho papírem a piliny vysát, nebo se to dalo i papírovou samolepkou, či izolačkou vytahat ven. Tato procedůra je ale velmi nebezpečná v tom, že když se to pořádně neumělo, vytrhla se membrána a repro bylo na odpis. Třeba ty bzučáky trpěly tímto taky..
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“