Divná závada Peugeot 306
Moderátor: Moderátoři
Divná závada Peugeot 306
BOBOBO píše:Halt nejen u technických zařízení jsou nekontrolovatelné stavy . Já to zase musím provést odpojením aku . Prostě po určitém čase se feldě zvednou volnoběžné otáčky . Dvakrát odpojím aku , asi se vymažou chyby a jedu dál . V servisech to vyměňovači těžko opraví .
Tohle vypadá na škrtící klapku. Rozebrat, vyčistit a přes diagnostiku provést nastavení koncových poloh. Pokud to teda není 1,6ka tam to údajně můžou dělat vstřiky a to je dražší záležitost.
Jinak pro svoje potřeby jsem zakoupil levný kabel, na vyčtení/vymazání chyb to bohatě stačí a máš alespoň možnost doma kouknout co se děje.
U toho Peugeota se ptám na sobu po jaké se chyba vyskytne. Řídící ejdnotka totiž po studeném startu na signál z lambdy začne reagovat až po orčité době (až po ohřátí lambdy na provozní teplotu) a pokud je chyba ve vyhřívání sondy, tak řídící jednotka začne reagovat na signál ze studené lambdy(výfukovými plyny se ohřeje za delší dobu než topným tělískem) a studená lambda je "líná" a drží se dole(chudá směs).
Díky za nápady, teď na jaře to půjde do servisu na prohlídku před STK, tak mám pro servis nějaké náměty. Ne, že by to bylo kritické, když s tím jedu já, celkem lehce to napravím restartem motoru, ale je to auto dcery a ta by mohla začít zmatkovat.