Sháním servisní manuál PHILIPS 26PF9946/12, LC4.2E AA
Moderátor: Moderátoři
Sháním servisní manuál PHILIPS 26PF9946/12, LC4.2E AA
Uvnitř jsem našel nápis LC260-A5K6
(Podsvícení svítí, jinak nic nedělá)
Děkuji Pepper
Název vlákna byl upraven. Killroy
Ač placky nedělám, nechal jsem se ukecat na tuto telku:
PHILIPS 26PF8946/12 - rovněž šásko LC4.2E AA a mám problém sehnat sch. zdroje.
Servismanuál mám stažený odsud a samozřejmě sch. zdroje v něm není.
Nestahoval jsem tento, z tohoto vlákna (páč má 9 partů), ale předpokládám, že bude úplně stejný.
Shodou okolností jsem absolvoval i školení na podobná šasi LC4.1E AB a LC4.3E AB, kde nám bylo sděleno, že Philips sch. zdrojů úmyslně vypouští, protože doporučuje zdroje pouze celé vyměňovat, nikoliv opravovat!
Paradoxem je, že zdroj je vyrobený na Slovensku - alespoň dle samolepky na něm:
PLCD 170P1 (PHILIPS, Made in Slovakia) a potiskem na DPS: 3122 133 32716 (Philips code)
- a přesto se o něm nedá na NETu téměř nic zjistit
Jenom několik odkazů ke koupi na eBay a pod. - a sháňkách po schématu (např.)
Do opravy zákazník už nechce moc investovat (přece jen už to není zánovní stroj), tak koupě nového zdroje (někde přes eBay) nepřipadá v úvahu.
Poněvadž jsou tam některé souč. nečitelné (jsou podpálené), tak se tu obracím s dotazem, jestli přeci jen někdo toto schéma nemá (a byl by ho ochoten poskytnout). Příp., pokud by měl někdo dobrý kus, k "přečtení" hodnot těch několika součástek.
Předem díky.
Takže
PLCD 170P1 (PHILIPS, Made in Slovakia) a potiskem na DPS: 3122 133 32716 (Philips code)
nebude nakonec asi v žádném servismanuálu. Tak jak jsem psal výše (info na školení!).
A pokud ho fa Philips někde zadokumentovala, tak snad jedině na nějakém samostatném dokumentu -
Jen mně tak napadlo, že když byla deska vyrobená na Slovensku, že se třeba najde někdo, kdo s tím mohl přijít prakticky do styku.
Nakonec bude asi moje (tak i vaše) snaha zbytečná.
Zákazník mně totiž dost blbě popsal závadu (jak se při ní chová) - řekl, že po cca 1÷2 hod. chodu telka přestane jít. Předpokládal jsem, že tedy úplně. Proto jsem chtěl vyjít od zdroje - protože jsem v něm našel studenty na MOSFETu (které jsem opravil) a podpálené 2 smd diodky (důsledek těch studentů?), v zapájeném stavu otestovány však jako dobré. On ten zdroj jinak šel a nakonec jde i při závadě - jen projev závady je takový, že na panelu naskáčou bar. pruhy.
Až dodatečně z něj vylezlo, že už to měl i v autorizovaném servisu, kde mu to vrátili s tím, že to je vadným panelem (proto telku zřejmě ani neotevírali) - takže i mně asi jenom "zkoušel".
Budu s ním mluvit až zítra a pravděpodobně to skončí jako vrak na součástky