Spirálový kabel pro akuvrtačku
Moderátor: Moderátoři
Spirálový kabel pro akuvrtačku
Kdybyste věděli o něčem za rozumný prachy, budu moc vděčný.
Díky
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Kroucenej drát, kterej nezpůsobí na 5 m délky výraznej úbytek napětí pro vrtačku, bych teda tahat vůbec nechtěl, dost by to omezovalo manipulaci s tou vrtačkou. Uvědom si, že z toho akumulátoru může jít třeba i 20 A v zatížení, to už chce pořádnej kabel.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Mám Hitachi DS14DFL která je taky na Li-ion ale obě baterie už jsou KO a ta nejmenší BCL1415 stoji 1100Kč. Ke všemu se mi odporoučela nabíječka, kterou i přes ebay neseženu pod 1000Kč. Tedy 2x1100 + 1000 = 3200Kč! Cena nové 3900Kč. Vyplatí se mi do ní investovat? NE! Mám jí vyhodit z okna když jinak výborně funguje? Proč?
Novou kupovat nechci protože po střechách apod. s ní nepolezu. Potřebuju ji mít v dílně po ruce nebo jí píchnout na baterku v autě abych nemusel tahat prodlužovák.
Jinak na autobaterii už jsem jí na zkoušku připíchlou měl a paráda. Nejde udržet v ruce a ani po několika vrtech do dubového špalku velkým vrtákem se obyč tenké dráty (asi z pračky) nijak zvlášť nezahřívaly.
Lukar: možná byly o něco silnější teď nevím. Jistě ale vím, že já s tím nikdy nebudu vrtat 5min. v kuse do dřeva velkým vrtákem. Nikdy ji nepoužiju na stavbě. Ani kola u auta s tím utahovat nebudu. Jen nechci kvůli jedné dírce vytahovat těžkou jednorychlostní narexku když můžu mít všude po ruce malou dvourychlostní jednoručku. Při vrtání a utahování malých průměrů ten proud vyskočí jen krátkodobě na dorazu. Myslím že 2x1.5/4m bude úplně stačit.
Baterie nechci – drahé a když se nepoužívají často, tak se zbytečně ničí. Nabíječku taky kupovat nebudu a vyrobit doma nejde. Rovný kabel všude překáží. Proto chci tu spirálu.