AIWA
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
-
xroll
zkusim to
Moj nazor: Vymena laserovej jednotky.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
jestli se to samo otvírá a zavírá,tak zkontroluj plochý kabel,který vede od pojízdného šuplíku k elektronice,bývá zlomený
-
wiktor
- Artaban001
Zlata SONY, ktera ma jednoduchej radic a jeste opticky snimani polohy talire
-
Návštěvník
sorry, odpovedel jsem neprihlsenejAnonym píše:Jen takova mala poznamka k tomu displeji, na 99% neni vypalenej, ale jsou v haji 2 maly kondenzatory nekde kolem zdroje, maji mam takovej pocit oznaceni 106 a 107, kolem urcite najdes ztmavlej plosnak kolem 2 tranzistoru. Vymen ty elyty a displej bude jako novej. Tenhle problem jsem resil asi pred 2 rokama ( a stal me hodne sedivych vlasu) tak to tu usilovne potim nekde z hlouby derave pameti. Budes-li chtit vic informaci, tak napis.
Artaban001 píše:NSX V999 jsou pekny smejdy. Jednou jsem se byl v jednom radioservisu ptat na koncovej stupen u autoradia a prede mnou stali tri osoby, ktery sli dati tento opraviti na tu samou zavadu: spatny CD radic. Kamosovy se stalo neco podobnyho. Ono to prehazovani cd je dost nestastne reseno a nekdy se stane, ze "proskoci zuby",protoze ty "koncovy"spinace maji casem asi spatnej kontakt. Nezbyva, nez CD mechaniku rozebrat (ne CD laser) a kolecka dat do spravne pozice (uz si teda nepamatuju, jak jsem tu spravnou pozici nasel). dale je potreba vsechny pohyblive casti promazat (hlavne voditka) a takto opravena vez funguje uz 5 let - akorat uz ma vypalenej display (nejsou videt zadny znaky,pouze ve tme a to jen trochu)
Zlata SONY, ktera ma jednoduchej radic a jeste opticky snimani polohy talire
jo, zajimalo by me jeste o jakych koncovych spinacich mluvis. Poloha CD menice je snimana bezkontaktne - opticky
-
xroll
Pro pobavení uvedu jednu zábavnou historku z mé poslední opravovací akce:
Nacházel sem se už nějaký čas v zemi kde dávali dobrou noc místo lišek hieny a jako napotvoru se mi podělala cd mechanika u zázrakem sehnané věže sony.Jal jsem se ji tedy rozebírat v obívacím pokoji mého domu který jsem obýval se svou Etiopskou přítelkyní. Zprvu jsem byl nepříjemně překvapen jak málo součástek sem za tý hříšný prachy koupil, nicméně za chvíli sem to měl rozebraný do základu.Bylo tam ulomený kolečko z výstupku který ho držel na místě.Strčil sem tam sirku, zakáp to vteřiňákem a bylo vymalováno.V okamžiku kdy bylo vše úhledně srovnáno na stole vešlo moje Etiopský zlato. Trochu sem se zarazil, když se zeptala proč sem to rozbil. Sem ale srandista, tak sem nezaváhal a z vážnou tváří a výrazem jadernýho fyzika prones, že sem to nerozbil, ale že to předělávam.A až to složim, bude to vařit kafe a prát ponožky. Z nedůvěřivím a udiveným výrazem ve tváři obcházela kolem stolu a po chvíli si šla po svím.Dal sem to do kupy, vše bylo v pořádku. Sed sem k televizi a čekal co bude. Přišla a asi vůbec nečekala že to bude chodit.Pustila rádio, otevřela mechaniku na 5 cd a v němim úžasu otevřela pusu .Pak odkrášela do koupelny..... pro lavor se špinavím prádlem.......
- Artaban001
Jinak dik za tip na ty kondy. myslel jsem si, ze jsou uz "opaleny" vlakna.
(Rusky budiky tim trpeli hodne..)