Mascom MC5568S M3, obraz černobíle

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
prdlous

Mascom MC5568S M3, obraz černobíle

#1 Příspěvek od prdlous »

dobry den chci se zeptat po pripojeni satelitniho resivru do scartu nebo pres cinche mi jde obraz cernobile nevite cim by to mohlo byt???predem dekuji
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

v menu receiveru skus prepnut normu pre vystup AV,asi tam mas NTSC
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Zdravím! Nebudu rozjíždět nové vlákno a zkusím se přilepit sem. Kamarád přivezl tuhle telku (Mascom MC 5568S M3). Štítek s šáskem už taky nikde není. Na tuner ukazuje normálně. Ovšem na scart připojení a po přepnutí na AV se objeví velice tmavý obraz který je vertikálně labilní a ještě ke všemu zkosený doprava. V pravém rohu nahoře je logo RGB a to je v klidu a čitelné. Scart kabel je v pořádku. Na jinou televizi jde. Půjde s tím něco udělat v domácích podmínkách a nebo mu to mám vrátit ať se obrátí na někoho povolanějšího? Prosím o radu.
Díky! Kaca
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Mělo by to jít opravit,podle mých zkušeností budou studenti na scart konektoru vlivem častého zapojování a odpojování scartu.Otevři TV a mrkni na ten konektor.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

Jojo. To bylo první co jsem prověřoval. Ještě mrknu zítra jestli není někde nějakej jinej student. Zatím jsem ale na žádný nenarazil.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Tak jsem to zkusil nafotit ale je to tmavé a málo kvalitní ale je zde zřejmý sklon obrazu a logo RGB vpravo nahoře. Obraz se také pohybuje odspoda nahoru v intervalu asi jeden za sekundu. Zapoměl jsem dodat že logo je stále na místě a ani se nehne. Zvuk jde normálně. :(

A šásko je psané na desce: PT90+
Přílohy
IMG_0656.JPG
(23.19 KiB) Staženo 129 x
IMG_0657.JPG
(22.01 KiB) Staženo 136 x
IMG_0658.JPG
(22.87 KiB) Staženo 140 x
masar

#7 Příspěvek od masar »

Zdá se že v režimu RGB obraz nedostává synchronizační a jasovou složku. Zkus změnit typ videosignálu ze satelitu z RGB na CVBS. Pak kontrolovat osciloskopem. :wink:
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Díky moc! Zkusím. Změní se to v TV v režimu "MENU" nebo v "SM"? Myslím že jsem tam tuto možnost nenašel. No, ještě to zkusím. Asi se k tomu dostanu až zítra, tak potom dám vědět jak to dopadlo.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

Z čeho tam pouštíš signál přez ten scart?Když ze satelitního přijímače,tak v tom sat. přijímači v menu nastav to co Ti radil masar.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

Pouštím ho tam ze SET-TOP boxu, z toho KONIGa co se dává přímo do scart konektoru v TV. Osciloskop mám ale nevím jestli na to bude stačit. Je to stařičký BM510. Nemám s tím měřením moc zkušeností. Zatím jsem měřil pouze výkony elektronkových NF zesilovačů vlastní výroby. Jak má prosím vypadat ten signál a kde měřit? Děkuji!!
Schéma jsem stáhl tady: http://www.electronica-pt.com/index.php ... ct/id,147/ ale to číslo ještě za tímhle označením je na telce PT90+ 05TA050B a v tom schématu které jsem stahoval je na konci písmenko A
masar

#11 Příspěvek od masar »

Kaca píše:... Jak má prosím vypadat ten signál a kde měřit? Děkuji!!...
Signál CVBS by měl vypadat nějak takto (svislé barevné pruhy):
Obrázek
Měřit od pinu 20 SCARTu až k procesoru. :wink:
Důležitá je úroveň synchronizačních impulzů (nejspodnější část průběhu), která nesmí být omezována při dalším zpracování.
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Skúšal si k TV pripojiť DVD, alebo video? TV totiž nemusí byť zlá...
P.S. A ten SCART kábel máš tzv. ,,plný", alebo lacné ,,šidítko" signálu...?
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 21 led 2012, 13:05, celkem upraveno 1 x.
Mysteri

#13 Příspěvek od Mysteri »

Kaca píše:Díky moc! Zkusím. Změní se to v TV v režimu "MENU" nebo v "SM"? Myslím že jsem tam tuto možnost nenašel. No, ještě to zkusím. Asi se k tomu dostanu až zítra, tak potom dám vědět jak to dopadlo.

Toto sa nastavuje na ZROJI signálu v bežnom Menu. Nie v TV! :wink:
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kaca »

Ano. Děkuji za reakce! Od pinu 20 na konektoru scart do procesoru je osazen pouze odpor RV48 (75ohm) a CV15 (1mikro). Cesta je volná a signál nenarušen. Přesto se chová stále stejně. Kamarád na ni spěchal a tak si ji včera odvezl s tím že si buď koupí SET TOP s modulátorem a pojede přez tuner a nebo ji dá do opravny ale to už je na něm.
Moc Vám všem děkuji za pomoc!!! Tentokrát to nevyšlo ale příště to třeba bude zase lepší. Zdravím a ještě jednou díky! Kaca
:)

Jo, ještě k tomu kabelu - používám jen plné. Ty s několika vodiči mě nesmí do domu. Jsou s nimi jen problémy. :)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“