Sháním uživatelský manuál na MGF Tesla B101
Moderátor: Moderátoři
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
- RomanoREPAIRS
prečítal som si to a na zadnej strane obalu návod sú uvedené hracie časy pások, a trocha ma zarazil typ pásu PES 28, nikdy som o takom páse nepočul, viem že B100 je nastavená na typy DP24LN pripadne PE 41 ale o páse PES 28 som nepočul...
pritom používaním našich emgetonov DP25LN alebo pásov orwo bol z tej hlavy ANP935 za krátky čas takpovediac "šalát" no čo aspon servisné opravovne mali čo opravovať...
Oba soubory jsou na uploadu v sekci Kutilství - D.I.Y..
Jestli byl pásek PES28 překlep nebo od B.A.S.F. skutečně byl i ten (k nám se občas dostal PES26), netuším. Nikdy jsem se s ním nesetkal.
Pásky řady PES se vyráběly od roku 1958:
PES18 - tl.18 mikronů (pásek TP)
PES26 - tl.26 mikronů (pásek DP)
PES35 - tl.35 mikronů (pásek LP)
Též jsem neměl s těmito pásky co dočinění.
Ale nedávno jsem sehnal pásek AGFA PEM268 a PEM269. Zvukově naprostá láhůdka. Pásky mají na neaktivní straně černou vrstvu o síle 2 mikrony. Celková tloušťka pásku je 27 mikronů. Vyráběly se od roku 1973. Můj názor je, že AGFA měla o něco lépe zvládnutou mechanickou odolnost a trvanlivost pásků, než BASF.
Až Sonet B3 už umožňoval použití pásků s dvojitou hrací dobou, pokud byly na polyesterové podložce. Pásky PVC, které tehdy ještě BASF dělala, se na něm teplem vytahovaly (odtud pochází jeho druhé jméno - lokomotiva B3).
Oba tyto magneťáky mám a toto tvrzení páně Hofhansovo, které svého času vyšlo v AR, mám na nich osobně ověřené.