Modul Macrovision Crypt
Moderátor: Moderátoři
Modul Macrovision Crypt
potreboval by som prosim prehrat VHS kazetu chranenu macrovision crypt na DVD. Potreboval by som ku tomu filter. Avex nemam.
Da sa prosim takyto filter jednoducho vyrobit, alebo je to nieco narocnejsie. Hotove v obchodoch su drahe, nakolko sa mi jedna o jedno prehratie.
Resp. radu, ako by som to prehral.
Vdaka. cabernet
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- dufisek007
DVD rekordéry a TV karty v PC dokážou tento signál na vstupu detekovat a nahrávání potom odmítnou. "Filtr" pracoval tak, že se sesynchronizoval s videosignálem a trvale vyplňoval narušené řádky třeba úrovní bílé. Potom se "chráněná" VHS dala bez problémů zkopírovat. Jeho funkce se dala snadno ověřit tak, že se vložil mezi VHS a TV, na tuneru videa se naladil libovolný program s teletextem a TV se přepnula na příslušný AV vstup. Obraz běžel normálně, ale signál po průchodu "dekodérem" již neobsahoval teletextová data (TV se chovala jako kdyby stanice nevysílala TXT). Teletext a Macrovision totiž využívá v signálu stejnou skupinu řádků vysílanou v řádkovém zatemňovacím intervalu.
Mám někde doma v šupleti SUPER VIDEO CORRECTOR, který jsem si postavil podle AR někdy v roce 1994. Chodil mi celou dobu bez jakékoli poruchy.