Outlook 2007 - problem

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jarda
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od jarda »

Není problém poštu převzít. A i tak je dobré archivovat. Já to tak řeším a prošel jsem přechod W/L. Outlook? Jde to, a budeš potom klidnější. Můj archív je delší. Hlavně ho měj, DVD a net. A vlastní síť/USB HDD/server.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Celeron píše:Jeste se ciste teoreticky zeptam propagatoru linuxu, co s 13 let archivu posty?

Skonvertovat ho. Z Outlooku to ide blbo, ale da sa to (exportovat do Outlook Express, potom v Thunderbirde importovat z Outlook Expressu, format suborov by mal mat Thunderbird rovnaky vo Windows aj v Linuxe).
MetalGod

#18 Příspěvek od MetalGod »

rnbw píše:...format suborov by mal mat Thunderbird rovnaky vo Windows aj v Linuxe).

Formát je naprosto stejnej.

P. S.: Pokud se nepletu, Autlůk by měl jít provozovat přes WINE, v tom případě by odpadla i konverze, i když tohle může mít i svoje rizika, každopádně komplet M$ Office 2007 jede přes WINE už řadu let.
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 25 led 2012, 00:52, celkem upraveno 1 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
jarda
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od jarda »

Otázka archívu - jde jen o důležitosti toho , co děláš. Plky pryč... a s klidem si nech archív v původní podobě a dualboot... a i gmail na dvě konta pomůže /cca 8 Gb/, ale zálohuj, jde o Tvoje data.
MetalGod

#20 Příspěvek od MetalGod »

Na Gmail bych to zbytečně nedával, zakládat mailovku/y a zdlouhavě to uploadovat... záloha na CD/DVD/BD postačí.
— Winston Churchill
Hill
Administrátor

#21 Příspěvek od Hill »

Správně, archivace u Vykuka je nezbytná, zvlášť, když se používá v partě věčných přeposílačů tučných ptákovin: soubor OUT....PST sice může být větší, než 2GB, ale obsahuje všechna data, která lze ve Vykukovi odesílat, přijmout či jinak použít. A neexistuje zatím opravný prostředek, který by soubor PST nad 2GB dokázal opravit.
Přijít o všechny maily je tedy snadné.
Řešení je jednoduché - občas zkontrolovat ve složce Local/MS/Out.. velikost souborů .PST a změnit nastavení automatické archivace. Klidně jednou týdně a zaarchivovat vše starší, než 3 měsíce, ale, když je třeba, tak i jen měsíc.
A hlavně - přílohy mailů, pokud za to ovšem stojí, uložit na disk a z mailů (jak došlých, tak odeslaných) vymazat. Pokud za to nestojí, vynechat ukládání.

A ještě něco o nechuti se s programy trošičku blíž seznámit, ať už tedy jde o neschopnost si zapamatovat, jak, nebo o pouhou chronickou antipatii k učení se (lat.Lenora vulgaris), zkrátka o nějakém tom dalším zlozvyku:
nějak moc lidí si zvyklo posílat dokumenty jako sken, což je příšernost: vím, že ten dokument na disku mám, vím, co obsahoval za text, ale najít se podle něj nedá - to mě naučilo přejmenovávat si ukládané dokumenty tak, aby bylo zřejmé, čeho se týká. Jinak bych měl na disku jeden SCAN0x.jpg vedle druhého.
A do názvů nedávám mezery (nahrazuji podtržítkem) ani diakritiku - někdy mi vyhledávač ve WVB řekne, že nenašel, dřív, než začal hledat, a bez restartu ho k tomu nepřinutím. Tak použiju jiný program k vyhledávání (například FileZilla nebo TCMD), těm však v některých verzích právě mezery a kódování češtiny dělaly potíže. Snažím se to naučit i zejména kolegyně z účtárny, protože jejich názvy souborů sestávající z celých vět rozvitých, zdržují nejvíc. Ale je to marné, je to marné, je to marné. Kéž by ty soubory měly tak pokrácená jména, jako je mají po nekolikátém přechodu na nový účetní software základní prostředky a pépéesky: nemusel bych vést druhou evidenci k tomu, abych byl schopný identifikovat konkrétní kus a jeho umístění.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Prevadzkovat Outlook vo Wine je chore.

Schopnosti Outlooku ako mailoveho klienta su nedostatocne - nechapem, preco to niekto pouziva dobrovolne.

"Format" PST a jeho pouzivanie je kapitola sama o sebe. Neviem, akeho idiota napadlo davat vsetky maily do jedneho suboru. A k tomu starsie Outlooky maju limit 2GB na PST. Ked ho prekrocis, subor ostane poskodeny a Outlook s nim odmieta pracovat. Zo suboru treba odseknut kus na konci (pst2gb), opravit ho (scanpst) a nasledne nejako z neho preniest cast dat prec... Najlepsie vsetko preniest do Thunderbirdu, tam je kazdy adresar v samostatnom subore.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od forbidden »

Zajímavý názory, koukám co člověk to jinej. Já používám Outlook dobrovolně, dokonce jsem si ho i koupil. Jsem na něj zvyklej z práce, tam to pravda spolupracuje s Exchange serverem, takže možnosti jsou úplně někde jinde. Nicméně doma to mám jako diář na všechno, mám v tom poznámky, kalendář, kontakty a něco pošty. Že je to vše v jednom souboru je pro mě spíš výhoda. Asi se někdo bude divit, ale celej ten PST soubor má 1,5 MB, je tam vše. Poštu v podstatě neuchovávám, jakmile se něco vyřeší, mažu. Píčoviny taky neposílám/nedostávám, takže mám celkem všeho všudy cca 25 mailů ve schránce a to tam mám pár jen z citových důvodů. Pro ilustraci, v práci mám velikost schránky 54 MB a cca 200 mailů.
jarda
Zablokován
Zablokován

#24 Příspěvek od jarda »

Je to jen otázka typu VNC. W na co pro komunikaci, když je cílem kriminálních živlů? Gramotný člověk jde jinam. :D
Vogon

#25 Příspěvek od Vogon »

Předpokládám, že Vy se cítíte natolik gammotný, že používáte tzv. "alternativní" neboli NON-W řešení a v důsledku toho jste natolik pln sociální výlučnosti, že cítíte potřebu ventilovat se do okolí.
Děkuji Vám z celého srdce a upřímně za poučení.
jarda
Zablokován
Zablokován

#26 Příspěvek od jarda »

Jen reaguji na zneužití W kriminálními živly, a L je nejjednodušší řešení, následuje složitější UNIX, ale není to pro každého. Tam paraziti nemají šanci... takže antivir, antispy a jiné - na co? Tak, jako bankomaty - nepotřebuji je. A W používám od verze 3.0 legálně, mám všechny verze, a W 7 jsem už nekoupil. A na net s W? Proč? Mám ho jen kvůli scanneru na kinofilm /nikdo ho zatím nedal do Linuxu/ a kvůli jedoduchosti zpracování foto v IRFANu a elektronickému podpisu ve Wordu...
Hill
Administrátor

#27 Příspěvek od Hill »

Bohužel, už dříve jsem narazil na partnery, jejichž mailovou korespondenci se mnou si radši uchovávám - ve vlastním zájmu (a to se pokládám za optimistu). Říkejte si tomu alibismus, asi budete mít pravdu, jenže lidi jsou různé a zkušenosti rovněž.
Naštěstí dříve nešlo mailem posílat příliš plnotučné přílohy, zato za poslední dva tři roky si to celý svět vynahrazuje....
Mám vytvořené dva archivní soubory (podotýkám, že by se tam něco "neslužebního" muselo chvilku hledat, jestli tam vůbec něco takového je):
- jeden od roku 2005 do konce 2010 (přijato 5039 mailů, odesláno 2346 mailů, celkem 1,2GB)
- druhý od ledna 2011 do října 2011 (přijato 790 mailů, odesláno 374 mailů, celkem 492MB), ten se průběžně doplňuje archivací z aktivního souboru
- a tedy otlak.pst momentálně zahrnuje vše za poslední 3 měsíce (přijato 286 mailů, odesláno 121 mailů, celkem 171MB)

Nenajde-li vyhledávání nic v aktivních složkách, povolím mu prohledat archivy a dočkám se.
Jo, a samozřejmě nejpozději jednou měsíčně aktualizuji všechny tři tyto soubory také v USB flešce, na externím HDD a na RAID-poli u firemního serveru. Už se mi to jednou vyplatilo, tak to jistím radši víckrát.
MetalGod

#28 Příspěvek od MetalGod »

Jardo (co si říkáš "jarda"), zas taková pravda to není, kriminální živly nejsou jen na Woknouzech, jsou "multiplatformní", vzpomeň si třeba na Hanse Reisera, autora vynikajícího souborovýho systému ReiserFS (a jeho následovníka Reiser4), kterej v r. 2006 zavraždil svou manželku Ninu.
To, že někdo nechce přejít na jinej OS je dáno tím, že se bojí, že se NECHCE učit, že věří blábolům, co M$ vypouští ve svých pomlouvačných negativních kampaních proti jeho největším rivalům, proti Linuxu a Macu, viz např. tenhle FUD.
Proč myslíš, že spousta lidí je stále na XPčkách, že nepřešli na jehoVistu nebo Sedmičku?
Ale já jsem rád, že to nemá každej druhej, že na desktopech má Linux podíl jen 1.5% (i když na serverech, mobilech, embedded zařízeních a na superpočítačích je situace "trochu" odlišná; na nejvýkonnějších superpočítačích světa má Linux téměř monopol s podílem 91.4%, tzn. 457 z 500, kdežto řešení od M$ využívá jen jeden starší superpočítač z pěti set, tj. 0.2%), jinak by všechno bylo naleštěným Ubuntu pro nooby, což bych nepozřel.
Nepřešel jsem kvůli tomu, abych se odlišil, abych vybočil z mainstreamu, přešel jsem jednak ze zvědavosti, druhak z dlouhodobý nespokojenosti s produktama od M$.
Kdyby bůh (= já) uznal, že je to stejný nebo horší jak XPčka nebo W7, určitě bych se do náruče M$ vrátil. A "linuxuju" už skoro 7 let.
— Winston Churchill
mtajovsky

#29 Příspěvek od mtajovsky »

Linux - no dobrý, v zaměstnání pro něj vyvíjíme serverové aplikace, konkrétně teď na RHEL 6. Ale na co je mi doma? Mí zákazníci po mě chtějí aplikace pro Win, to je mám přemlouvat na Linux? Oni chtějí dobré grafické rozhraní, snadnost instalace, kompatibilitu s MS Office a v tomhle hrají Win prim. A taky je pravda, že vývojářská podpora a nástroje, které poskytuje MS nemají konkurenci. Je to sice všechno placené, ale co, hrubě se to vyplatí.
MetalGod

#30 Příspěvek od MetalGod »

mtajovsky píše:Mí zákazníci po mě chtějí aplikace pro Win...

A v čem je problém? Aplikace pro Woknouze můžeš stejně tak dobře napsat, zkompilovat a vyzkoušet v kdejakým linuxovým distru. A z daleka bys nebyl prvním ani posledním, kdo tohle dělá.
Pár dobrých IDE můžu vyjmenovat, ale na co, když stačí textovej editor se zvýrazněním syntaxe, např. Gedit, Leafpad, Kate, nebo nano?
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“