TV Philips

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
soucek

TV Philips

#1 Příspěvek od soucek »

Opravil jsem Tv Philips chassis L6.2,byla úplně mrtvá. Byl tam špatný tranzistor pozice 7505 BC337-25, co dělá 5V. Po výměně všechno šlape,jen kterej kokot vymýšlel tohle zapojení zdroje s horizontálem galvanicky neodděleným od sítě!! Má to jen malou chybu na kráse. Potřeboval bych pohnout obrazem teletextu vodorovně asi tak 2cm doleva, žádnej trimr tam není a v servisním menu taky nic. Mohl by někdo pomoci?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

To by mě taky zajímalo, měl jsem před nedávnem úplně stejný problém, ani jsem na to nepřišel. Zákazník si na to naštěstí neztěžoval. Na to zapojení zdroje s horizontálem jsen si už zvykl, více mě u tohoto šasí vadí ta svislá deska s rozklady. Přístup jak do ř...!
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Jak to,že tam není trimr!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak to tam chybí z výroby!!!!!!!
kimi

#4 Příspěvek od kimi »

Kdyť na tý desce se mění akorát kondy a elyty a ntudíž ji není potřeba ani vypajovat. Oproti jinačím TV je to zlatá mašina,rychle spravená za dobré Kč. :)
soucek

#5 Příspěvek od soucek »

Kimi,jak vidíš tak zrovna v mém případě jsem měnil tranzistor. Možná tomu teletextu by pomohl novější soft.Ale kde ho vzít a natlačit ho tam?
Naštěstí si na to zákazník nestěžoval. Děkuju Jezevcovi .
kimi

#6 Příspěvek od kimi »

SOUCEK: Ten tranzistor to je taky klasika, přece nebudu jmenovat všechny opakující se věci které se kazí.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“