LCD TV Samsung LE32S81BX, vyhorený tuner
Moderátor: Moderátoři
Musíte mít tedy do TV připojen ještě nějaký uzemněný spotřebič, snad PC přes D-SUB?
Na odstranění zemní smyčky u hifi věže používám tento galvanický oddělovač, v němž je asi VF transformátorek. http://www.omko.cz/tst-eu-634/
Hydrawerk píše:Na LCD TV by neměla vzniknout zemní smyčka. Většinou se přece připojuje pouze dvouvodičovou vidlicí bez uzemnění do zásuvky, ne?
Většinou, ale zdaleka ne vždy! A to je te problém, který řeší právě ten oddělovač.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
"V dedine fungujú na káblovku, takže..."
Ad rnbw - vyhořelo jim celé PC, na plošáku HDD v IO vypálená díra, i RAM, MB a zdroj v čudu, a bylo více chyb v instalaci elektriky PC - přestěhovali ho do jiné místnosti, a ty jejich blbé rozvody - volali mi za cca dny, a jejich data jsem řešil přes firmu v Bratislavě /cca 5000 Sk/, desku do toho HDD jsem náhradní neměl. Stává se všelicos. Takže nový PC. I tak to byl starý křáp.[/u]
- tomasjedno
jarda píše:...vyhořelo jim celé PC, na plošáku HDD v IO vypálená díra, i RAM, MB a zdroj v čudu, a bylo více chyb v instalaci elektriky PC...
To nic nemění na tom, že
jarda píše:...dokonce i některé originální šňůry od PC mají fázi napravo, a ve spojení se šnůrou od monitoru s fází nalevo je sranda, v nejmenším to jen kope, ale i vyhoří...
je blábol. Na zdraví a bezpečnost spotřebiče odpovídajícího ČSN nesmí mít vliv prohození pracovních vodičů L-N v pohyblivém přívodu.
Problém není zde, ale v ochranném vodiči.
Kdekdo fušuje do elektriky, a jsou na to i fóra... třeba i http://diskuse.elektrika.cz/index.php?board=93.0
- tomasjedno
- tomasjedno