TechniSat DigiPal 2TX e, kvalita signálu je nula

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvicala_r

TechniSat DigiPal 2TX e, kvalita signálu je nula

#1 Příspěvek od Kvicala_r »

Ahoj, kluci mám na stole u rodičů teď DVB-t stím, že najde signál, na chvilku se při manuálním ladění objeví kvalita, ale tak po 2 až 3 sekundách spadne na 0. Úroveň detekuje správně. Zdroj je OK, napájení tuneru je OK (stabilních 5V). V tomto typu je na rozdíl od starší verze s Thomson použit ALPS tuner TDAD3 (E01). Ani po rozlousknutí tohoto tuneru sem nenašel nic podezřelého. K tuneru sem taky nenašel nic mimo popisu od alpsu. Napadá vás někoho kde hledat problém, nebo nemáte náhodou z nějakého vraku podobný tuner? Schema na netu není, porovnat to s Thomsonem asi nebude možné. Za rady díky
warp

#2 Příspěvek od warp »

Pokud by se jednalo o tuner Thomson, tak ten mám (z vraku tohoto STB) a je na něj i datasheet na http://www.lcdhome.net/bbs/attachment/F ... 1a32e4.pdf (DTT759x), ale pokud tam je itegrovaný, po sundání DTT, je na plošňáku pro něj příprava. Pak bych zkontroloval ještě TDA 10046A http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 046HT.html (Single-chip DVB-T)
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

Právě že tady je Alps TDAD3 (E01). Thomson je ve verzích bez E (eco) :( Ale věřím, že alps se dával i do jiných DVB-t. Kdyby byl alespoň známý pinout, bylo by možno jej třeba nadrátovat na jiný typ. Tuner ve všech verzích co jsem viděl byl ve stínění měnitelný part - ještě sem jej neviděl integrovaný na PCB přijímače.
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Tak mi to nedalo a ve volné chvíli si ten STB dal ještě jednou na stůl-uklízím v dílně :) . Dával sem mu poslední šanci - vyměnil krystal 4M, který zřejmě dělá takt pro PLL. No vida, asi sem trefil hřebíček. Po očištění PCB a výměně krystalu STB šlape. Třeba to někomu také pomůže.
RadekB

#5 Příspěvek od RadekB »

Na 99procent to neni tunerem (pokud to neni poblesk)
Kvicala_r

#6 Příspěvek od Kvicala_r »

RadekB píše:Na 99procent to neni tunerem (pokud to neni poblesk)

Radku v tomto případě bylo. Technisatů se mi na stole vystřídalo už mnoho - ať DVBS, tak DVBT a jejich nemoci už povětšinou znám. Tady trochu pomohlo po kontrole okolních věcí a repasi problematického zdroje vytáhnout a proletovat tuner. Potom STB byl schopný na pár vteřin mimo síly signálu ukázat i kvalitu a zase s kvalitou spadnout na 0. Na nějaký čas sem ho odložil, až mi teď zase na ten tuner přišly oči a vzpomenul si na nějakou věž, kde po ohřátí krystalu začal krystal kmitat.
Teď nemám doma osc. abych si ten krystal ověřil, tak sem jej prohodil jen tak od pasu.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “