prace se SMD
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
prace se SMD
Diky
Veľa zdaru.
Nakoniec som zistil to to.
Spajkovať sa dá aj RS50 s tenkým hrotom. Použivam normalný olovenný
cín fí 1mm s tavidlom vo vnútry. Prichytenie sučiastky na miesto robím kalafunov rostopenou v liehu na hustejšiu konzistenciu.
Odspajkovanie pomocou planžety zo starej žiletky a verzatilky. Žiletka je umiestnená vo verzatilke a nou sa "podriezajú " zohriate plôšky sučiastok.
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
- tominekk
- Kontaktovat uživatele:
http://radio.webz.cz/2/clanky/smd.htm
Já také začínám se SMD, již dříve jsem je pájel mikropájkou (dokonce jednou i trafopájkou:)), ale není to příliš vzhledné.
To jest důvod proč se ohlížím po jiném způsobu.
Každopádně taky za každou radu budu vděčný!
Některé prodává GES.
Jinak na pájení stačí bohatě ERS50 + tenký hrot a vlastně libovolná pájka. Já jsem zkoušela jak olovnaté, tak stříbro-cínové a je to nastejno. I když s tou stříbrnou mi to šlo asi lépe.
Jako tavidlo stačí i kalafuna a nebo nějaké z GESu, já mám MTL451 a funguje bezvadně.
Nejlepší cesta je opravdu to zkusit, uvidíš že to není taková věda jak se všude píše.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
BTW: zatim jsem to zkousel klasicky s kalafunou a mikropajkou s tenkym hrotem a obycejnym "cinem" 1,5 mm. S trochou praxe by to asi slo, nejvetsi problem jsem mel s ctvercovym IO 4x8 nozicek. Taky jsem poprve na pajeni a kontrolu musel pouzit lupu, doted jsem si myslel, ze mam oci perfektni, ale tady to jen ocima fakt moc nejde.