Ovládání LPT přes internetový prohlížeč
Moderátor: Moderátoři
- mmiicchhaall52
- Kontaktovat uživatele:
mtajovsky píše:Mám velmi nedobré zkušenosti právě na LPT ještě z W95, které povolovaly obcházet disciplínu.
Samozrejme i tak se na to da koukat. Ale ja k tomuhle mam vlastni pristup. Pocitac mam na to aby mi slouzil. Ne abych slouzil ja jemu a byl necim omezovan. Nejsem zacatecnik a kdyz neco delam, tak vim co. Nepotrebuju, aby mi autori operacniho systemu predepisovali co je to disciplina. Mam vlastni hlavu a delam co uznam sam za vhodne. Chapu ze takovy pristup si nemuze dovolit kazdy a windows se snazi chranit pocitac pred beznym uzivatelem, coz naopak nekterym lidem prinasi komplikace.
mmiicchhaall52 píše:moc vám děkuji, ale nemáte ještě odkaz na kompletní program?
Program v cem? Co pouzivas? To co jsem psal by melo stacit. Staci psat jen prikazy In, Out. Ale jestli ti tyhle informace nestaci, tak se do toho radeji opravdu nepoustej a poslechni namitky predchozich prispevku
- mmiicchhaall52
- Kontaktovat uživatele:
- mmiicchhaall52
- Kontaktovat uživatele:
Co je těžkýho na příkazu lptout 0xff ?
0xFF je číslo v šestnáctkový soustavě, toho 0x si nevšímej, FF=255 (v desítkový soustavě, se kterou ve škole počítáš), tedy na parportu budeš mít na všech kolíkách samý jedničky (laicky zapnuto; 0=vypnuto).
Tady máš trochu šprtání, abys trochu pochopil, co je šestnáctková soustava:
[url]https://cs.wikipedia.org/wiki/Šestnáctková_soustava[/url].
Když chceš, abys měl na výstupu např. 10101010, zadáš 0xAA (=170), pro 00110011 zase 0x33 (=51).
Na netu určitě najdeš nějakou kalkulačku z binární do šestnáctkový soustavy.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- mmiicchhaall52
- Kontaktovat uživatele:
Binárku máš na oněch stránkách nachystanou, jen ji stáhnout a v příkazovce spustit s požadovanou adresou. Podrobnej návod máš na těch stránkách.
Až se naučíš skriptovat, můžeš si udělat třeba běhající světýlko. A není to nic složitýho.
— Winston Churchill
Unika mi ale smysl do toho tahat php, kdyz je stejne potreba binarka, ktera ten port umi ovladat. Samotny php na to stacit nebude.
— Winston Churchill
Ale myslim ze si rozumime, a nejsme ve pri
- mmiicchhaall52
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte, že to bude fungovat??
A nešlo by to když tak trochu poupravit, aby přesto šel lépe oládat (robot) ??
http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a ... emote-lpt/
Předem děkuji