Česká republika podpísala v Japonsku dohodu ACTA

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
piitr
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od piitr »

tomasjedno píše:Takže rozhodovat o tom, na co máme a na co nemáme, na co peníze dáme a kde je uberem, je podle tebe z principu protiústavní?
A tak jo, dá se z toho vybruslit tvrzením, že jsme chudí, tak nemáme na školy, ale jen na nutnější věci, např. půjčit někomu. Prostě tvrdit, že půjčit někomu je důležitější. Že udržení vysokých řeckých platů je důležitější než naše školství. Pak je to v pořádku. Jenže, a to je asi subjektivní, mně to zní jako blbost. Sice trochu menší než "zdravotnictví je zdarma za podmínky, že zaplatíte", ale blbost.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od piitr »

mtajovsky píše:10 kKč/půlrok je v celkových nákladech na studium marginální věc. Celková cena vydržování dítěte na VŠ je dnes mnohem vyšší započítáme-li třeba i to, že jinak by už taky mohlo vydělávat.
Což to jo, není to úplná tragédie v rodině, kde rodiče mají práci, ale jsou lidi, pro které to znát je. Třeba když se student živí sám a má to jen tak tak, z tohohle radost mít nebude.
mtajovsky

#33 Příspěvek od mtajovsky »

piitr píše: ... Prostě tvrdit, že půjčit někomu je důležitější. Že udržení vysokých řeckých platů je důležitější než naše školství ...

Mě se to taky nelíbí, ale v tomhle si nejsem jist. Pokud se v eurozóně neudrží Řecko, Španělsko, Portugalsko, říká se, že se rozpadne celá EU. Možná to tvrdí jen bruselští úředníci, kterým jde o jejich korýtka, kdo ví ...
p32

#34 Příspěvek od p32 »

to piitr:
Mám dojem, že tomu asi z praxe vůbec nerozumíš. Máme bezplatné školství, ale.
To ale znamená za svého platit dojíždění z domova do školy a zpět, platit stravné na celý den, platit ubytování přes týden, platit za knížky, sešity, skripta a další "drobnosti". Vlastní výuku, o které je mimochodem řeč, ale platit nikdo nemusí - ta je zdarma. Samozřejmě výuka "navíc" se musí platit také. A není to o "soukromých" vysokých školách (já píšu o státních), ale o rodině. Oni zase to samé mohou investovat do budoucna pro své děti.

No a k tomu druhému od ACTA. To si určitě nebuď jistý, ale taky nesmíš volit takové strany, co to podporují jako zmíněný vůdce odejitý z té velké strany. Válku do toho nepleť, ta s tím má dost málo společného a stejně nevím, o které jsi chtěl psát když jsi ji sám nezažil.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od piitr »

mtajovsky píše:Mě se to taky nelíbí, ale v tomhle si nejsem jist. Pokud se v eurozóně neudrží Řecko, Španělsko, Portugalsko, říká se, že se rozpadne celá EU. Možná to tvrdí jen bruselští úředníci, kterým jde o jejich korýtka, kdo ví ...
Je otázka, jestli by ten rozpad tak vadil. Pokud si budu moct vybrat, jestli investovat do vzdělání, nebo do možnosti čerpat dotace, vyberu vzdělání. Vzděláním hodnota vzniká, přerozdělováním ne.
p32 píše:Mám dojem, že tomu asi z praxe vůbec nerozumíš. Máme bezplatné školství, ale...
Jsem si toho vědom, že to nejsou jediné náklady a že to není taková tragédie. Spíš mi z principu vadí, že se ta ústava nebere vůbec vážně. Za komačů to byla bída, ale školy společnost utáhla. Dnes se máme líp, ale najednou to v možnostech společnosti není. A to hlavně proto, že se nabírá zbytečně moc studentů a náklady rostou. Já za tím vidím spíš neochotu, a to mě štve. Samozřejmě, dokázat to asi nelze.
hafca

#36 Příspěvek od hafca »

Docela zajímavé čtení k ACTA
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
keemo

#37 Příspěvek od keemo »

tiez som to zacal citat ale v polovici ma to akosi prestalo bavit...mozno si dam niekedy ten zbytok...
tomasjedno

#38 Příspěvek od tomasjedno »

mtajovsky píše:...Pokud jsme s penězi natolik ve srabu, že nemůžeme dodržet požadavky ústavy, tak by se měla změnit....

Jenže ta ústava (přesněji řečeno Listina základních práv a svobod) už s tím počítá, že na to bezplatné VŠ studium třeba nebudeme tak úplně mít, takže měnit ji netřeba.

BTW, když čtu diskuse o VŠ školném v řádu 400 Eur, tak si říkám že vaše starosti na mou hlavu. Nechtějte snad ani vědět, kolik jsme platili školné dceři v Anglii.
MetalGod

#39 Příspěvek od MetalGod »

Pokud zaměstnanec hrubě poruší pracovní kázeň, zaměstnavatel ho bez pardónu vyrazí, často i s paragrafem.
Naše vláda je naším zaměstnancem, my jsme tedy jejím zaměstnavatelem.
Ačkoliv nesčetněkrát zvláště hrubým způsobem porušila pracovní kázeň tím, že svýho zaměstnavatele neustále okrádá, že mu jménem zaměstnavatele dělá na mezinárodním poli ostudu, a v neposlední řadě že mu chce všemožně upírat jeho vlastní práva... co si o tom mám sakra myslet? To je zaměstnavatel takovej vůl?! :evil:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
tomasjedno

#40 Příspěvek od tomasjedno »

MetalGod píše:...To je zaměstnavatel takovej vůl?! :evil:

Jak se ukazuje pravidelně při volbách, tak je. Většině lidí je to buřt.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od forbidden »

To je neuvěřitelný jak média dokáží zkreslovat skutečnost. Teď v tv novinách na TV H@vna vykládali jak stíhají lidi za nelegální stahování Kajínka. Jediný, co je zajímá, je vystrašit lidi, je jim absolutně jedno, že to co kecají jsou polopravdy a zkreslený skutečnosti. Fakt neuvěřitelný 8O hlavně, že mají sračky do zpráv :puke:
p32

#42 Příspěvek od p32 »

piitr píše:Za komačů to byla bída, ale školy společnost utáhla.

Tak školy společnost právě za komančů vůbec neutáhla. To bys musel trochu rozumět ekonomice, abys o tom mohl jen tak diskutovat. Tenkrát se např. nikdo ani nevyučil, aby za to nemusel platit, že ? Každý bez vyjimky musel podepsat smlouvu, že po vyučení bude dělat x roků za bídný peníz v té fabrice, který ho nechala vyučit nebo bude muset zaplatit x Kčs. A jiné případy. Vysokou školu mohl dělat někdo jen s protekcí nebo s chytrými rodiči, co vstoupili do KSČ zavčas.
Za komančů jsem nesměl dělat strojárnu proto, že rodiče nebyli ve straně i když jsem měl 4-5. nejlepší prospěch ze třídy, ale tetičku v américe (nikdy jsem ji neviděl). To jsem potom musel dohánět dálkovým studiem po pádu slavných komančů a opět za svoje.
Naposledy upravil(a) p32 dne 27 led 2012, 19:39, celkem upraveno 1 x.
MetalGod

#43 Příspěvek od MetalGod »

A pak, když budou padat hlavy, budou zase jenom bečet.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
tomasjedno

#44 Příspěvek od tomasjedno »

piitr píše:Za komačů to byla bída, ale školy společnost utáhla.

Akorát že za komančů bylo těch posluchačů VŠ pětkrát míň.
Crifodo

#45 Příspěvek od Crifodo »

mtajovsky píše:Pokud se v eurozóně neudrží Řecko, Španělsko, Portugalsko, říká se, že se rozpadne celá EU.
no a? čím dřív, tím líp.
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“