Selhání antiviru Avast Free antivirus - NEJEN MNĚ!

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

#16 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Avast odinstalován, nahrazen Avirou Free. Zatím mi jede, uvidíme časem :)
xxxe

#17 Příspěvek od xxxe »

Avira free je OK.Testnul jsem i placenou verzi ale je to strašná brzda podobně jako AVG .Brzdí PC i internet.Free používám 2 roky a spokojenost.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od FRANSIMOR »

Každej antivirák má svoje plus a minus.100% nebude asi žádnej.Můj názor.
Philip_Fry

#19 Příspěvek od Philip_Fry »

xxxe píše:Avast je k ničemu,dej aviru a uvidíš co ti najde virů po avastu.

To si nevybereš, mně například Avast našel spoustu svinstva v počítači, kde byl předtím tolik vychvalovaný NOD32...
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AmarokCZ »

Já ze setrvačnosti používám avast!, pár let mi už nic nenašel, tak jsem si řekl, že zkusím Aviru.
No dopadlo to dost hrozně, viry žádné nenašel, zato planých poplachů jak nasráno. Pokud nějaký rádoby antivir označí LMgrd, Crypserv nebo HASP za virus, tak takový "antivir" zkrátka nemá nárok na nic jiného než odinstalaci. :wink:

Jinak samozřejmě nejlepším antivirem je rozumný uživatel, stejně tak na druhou stranu sebelepší antivir neochrání PC od virů, když u mezi klávesnicí a židlí bude nějakej trotl.
xxxe

#21 Příspěvek od xxxe »

Nod 32 je šmejd a najde tak půlku virů.AVG stejně tak.Fakt jediný co maká obstojně je ta Avira nebo Panda.
ferro0

#22 Příspěvek od ferro0 »

Presne takhle jse mi choval Avast taky, jeden cas po zapnuti ntb s W7 vzdy hlasil, ze system neni plne chranen. Musel jsem kliknou opravit, pak naskocil. Zkousel reinstal/odinstal a stale nic. Za nejaky dobu se objevila nova verze, ktera to z casti vyresila. Chyba se nekdy objevuje taky, ale ne tak casto.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od AmarokCZ »

xxxe píše:Fakt jediný co maká obstojně je ta Avira ...
Pokud chceš co nejvíc planých poplachů a nefunkčnost mnoha služeb (viz zmiňované HASP, Crypkey...), tak je to opravdu ideální. O tom jsem se na vlastní kůži přesvědčil a Aviru nikdy více! :brutalbox:
p32

#24 Příspěvek od p32 »

xxxe píše:Nod 32 je šmejd a najde tak půlku virů.AVG stejně tak.Fakt jediný co maká obstojně je ta Avira nebo Panda.

:lol: Docela jsi mě po ránu pobavil. :lol:
xxxe

#25 Příspěvek od xxxe »

Áááá asi zastánce nodu se ozval,nejhoří co znám.
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Přihodím vám sem "granátek" - mám FULL = placenou verzi AVG už čtvrtý rok. Předtím jsem vyzkoušel všecko možné, free i cracknuté verze - Avast, Avira, NOD32, Norton antivirus - vždycky to nějaký čas šlapalo, pak se do kompu dostal nějaký šmejd (nelze zaručit na 100% že někdo neklikne nechtěně na podezřelý odkaz nebo že se na flešce nezatáhne nějaký bordel odjinud) a buď antivirák zahlásil nemožnost vyléčení nákazy, nebo byl úplně zablokovaný (NOD i Avast). Avira a Norton Antivirus zase furt otravovaly spoustou falešných poplachů - Norton mi dokonce několikrát zablokoval vstup na webové stránky s flashovou reklamou nebo s netypickými cookies (přihlašovací formuláře). Skončilo to tak, že se mi přes Aviru dostal do kompu jakýsi syfl, "díky" kterýmu jsem přišel o cca 150GB dat, který se mi nepovedlo z napadenýho disku zachránit - musel jsem formátovat a reinstalovat a v ten moment jsem s free licencema skončil. Koupil jsem placenou licenci a mám klid - minimum problémů, plánovaný test 1x týdně v pohodě zvládám jednoduchým nastavením na dobu kdy není komp plně vytížený - a když náhodou nastane nutná potřeba použít plný výkon, stačí otevřít uživatelské rozhraní a kliknout na "Běžící testy" - "Pozastavit". Samozřejmě nevyhnutnou nutností je udělat prvotní nastavení, například zakázat start testu ihned při zapnutí systému - tím trpěly starší verze AVG, kde to nešlo vypnout a PC s Win95/98 a antivirem Grisoft "Tři psi" nabíhal skoro 1/4 hodiny...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od AmarokCZ »

EKKAR: a není snad lepší než se srát s nějakým AVGčkem (který je podle mých zkušeností jeden z nejhorších AV, protože pokud se pravidelně neprovádí kontrola, tak nenajde vůbec nic) nebo jinou pakáží a používat u toho PC trochu víc hlavu? Za posledních pár let mi avast! nic nenašel, termíny "naplánovaný test" nebo "kompletní test počítače" mi fakt nic neříkají. Z 99% je to prostě o uživateli a ne o AV softwaru. :(
keemo

#28 Příspěvek od keemo »

no jo ale vysvetli to BFU ktory ti vlezie a klika na kde co...
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od AmarokCZ »

Já jsem to vyřešil jednoduše - ke svému počítači nikoho nepouštím, jinak by to samozřejmě nefungovalo jak píšu. 8-)
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Asi máš zkušenosti jen s free verzemi AV - placené moderní AVG už mi několikrát zastavilo například kopírování souborů při přenosech z flešky na PC nebo vyhodilo varování při prohlížení nejrůznějších webů - a nejednalo se vždycky jen o xxx obsah nebo warez, jsou to nejrůznější i soukromé stránky včetně Bastlírny - v minulosti, dokud se ještě hostovalo na pipni.cz!!!

Free verze čehokoliv jsou vždycky nějakým způsobem oškubané, mají sníženou efektivitu - při používání free AV jsem musel dělat reinstal systému zhruba po 3 měsících - prostě vždycky se někde něco "našlo", co "seklo systém". Šlo o Win XP Home i Profi. Po přechodu na placenou full verzi AVG jsem XP Pro nemusel reinstalovat skoro 3 roky - až do přechodu na W7. Ano, stálo to nějakou tu stovku, ale za tu absenci nervování se "co se mi ještě povede zachránit a co už ne" to stojí vybodnout se na free antivir. V rodině, kde nemůžu garantovat že na libovolný profil v PC nesáhne dítě nebo manželka s nulovou schopností v rozpoznání na co kliknout a na co ne (v zaměstnání má betonovej bloody-fuc.king-profi antivir a firewall) to prostě jinak řešit nelze.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“