Modul zapalování a řízení hořáku Berteli FT09

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

Modul zapalování a řízení hořáku Berteli FT09

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Zdravím, bylo by možné někde sehnat schéma zapojení zapalovací automatiky "Berteli FT09" Rád bych věděl, jak funguje. Zepár mi již prošlo rukama z podobnou závadou - studený spoj na jednom krajním výkonovým odporu + sporadicky další kolem konektorů a relé..
Obrázek
Zmije

#2 Příspěvek od Zmije »

Obávám se, že si to budeš muset nakreslit sám, tyhle věci výrobci nevypouštějí do světa, já zase mám pěknou sbírku Medovýchdobráků.
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Kdybycht tady měl tu jednotku, tak bych si to schéma vyeneroval sám. Jednotku už mám pryč a tudíž nemám podle čeho malovat ..
Zmije

#4 Příspěvek od Zmije »

Pokud bys chtěl, můžu ti pár vadných Honeywellu poslat, pravděpodobně to bude v bleděmodrém to samé.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Každopádně další jednotka je opravená a bude se měnit manostat.. Nechce se vracet ani po odpojení hadiček. Ta jednotka potřebuje při startu ty klidový kontakty a pak se přepne a sepnutý manostat ji drží v provozu. Docela chytrý řešení proti "přemosťovačům". Vzhledem k tomu, že nejsložitější polovodičovou součástkou je tam tyristor v obvodu generátoru jisker, velmi by mě zajímalo obvodové řešení sekvenčního spínání..
Zmije

#6 Příspěvek od Zmije »

Některé věci asi řeší pomocí relátek.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“