Win2k-panel snadného spuštění

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

JPG je na fotky, na obrázky "od přírody spojité".
fifiju

#17 Příspěvek od fifiju »

a k čemu je ten JPEG,co o něm psal HABEŠAN? a proč ty názvy těch formátů píšete někdo velkým a někdo malým písmem? (omlouvám se za možná hloupé otázky,ale tomuto opravdu moc nerozumím,a začínám v tom mít pěknej zmatek...)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

Aby je to zvýraznilo v textu, a protože jsou to akronymy.

Přečetl jsem si na Wikipedii články o zmíněných formátech a nevšiml jsem si, že by tam měli napsanou nějakou evidentní kravinu. Takže případné zájemce o stručný popis problému odkazuji tam.
Tedy, je pravda, že ITU.T81 popisuje obrázek se spojitým spektrem, jako každý obrázek jehož složky mají více než jeden bit na pixel, což je poněkud velice nepřesné.

Kdysi, když jsem se snažil pochopit jak vlastně JPEG pracuje, strávil jsem tím poměrně dost času, většina popisů a internetu je příliš povrchní a někdy i nesmyslná. Tenkrát jsem taky uvažoval, že bych sám sepsal článek, který by šel trochu víc do hloubky a usnadnil čtenáři pochopení ITU T.81, která je jednak psána anglicky, ale hlavně spoustu věcí je potřeba si domyslet.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“