Sharp SV-2189

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cheerokee

Sharp SV-2189

#1 Příspěvek od Cheerokee »

Prosím někoho kdo má zkušenost s touto televizí nebo schéma. Nemohu dostat napětí na kolektor BU a ani nevím kterou cestou a kudy se k němu dopracovat. Děkuji
tibi

#2 Příspěvek od tibi »

to napatie by si mal dostavat zo zdroja a malo by prechadzat cez konektor vychylovaca horizontu.meraj od zdroja a postupne sa niekam dopracujes.
Cheerokee

#3 Příspěvek od Cheerokee »

Napětí měřím samozřejmě při odpojeném kolektoru BU. Zjistil jsem že je přepálený odpor R623 a nedokážu přečíst jeho hodnotu. Prosím někoho kdo by věděl hodnotu a watáž odporu aby mi dal vědět. Děkuji
kozoka

#4 Příspěvek od kozoka »

A nemá zkrat BU. To je jedno, dej tam třeba 2.2ohm 2w
Cheerokee

#5 Příspěvek od Cheerokee »

Odpor jsem tam dal a napětí na BU už mám ale ihned po zapnutí BU odchází a po odpojení VN trafa od kolektoru se chová BU dobře. Nemůže být VN trafo proražené ? Jiné na vyzkoušení nemám, tak že nevím jestli jmůže být závada ještě jinde nebo jestli má cenu trafo schánět nebo rovnou televizi vyhodit. Na BU jsem naměřil 115 v, také nevím jestli to není málo. Děkuji
kozoka

#6 Příspěvek od kozoka »

To bude vadné VNT. hodně štěstí
tibi

#7 Příspěvek od tibi »

to ze ti odchadza bu moze mat za pricinu i studeny spoj.netreba sa unahlit a povedat hned na trafo...zmeraj si trafo a potom posud.
kozoka

VNT

#8 Příspěvek od kozoka »

Co to kecáš?Jaký studenák. Pokud odpojí VNT a konec neodejte. tak je jasné že trafo má zkrat. Běž zpátky do školy vyučenče
miroja

Re: VNT

#9 Příspěvek od miroja »

kozoka píše:Co to kecáš?Jaký studenák. Pokud odpojí VNT a konec neodejte. tak je jasné že trafo má zkrat. Běž zpátky do školy vyučenče

Na vychylovacky, obvod korekcie podusky a vsetky sekundarne zataze RKS si nahodou nezabudol?
Cheerokee

#10 Příspěvek od Cheerokee »

Ještě to projdu, změřím trafo jestli nemá zkrat ale musím si udělat tester, ten jsem našel na uploadu, nebo to zkusím s tím jedním závitem a funkční televizí jak to tady už taky někdo popsal. Děkui
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“