PIC16F628A
Moderátor: Moderátoři
Je potřeba vyzdvihnout i výhody:
1/ Např. 10 instrukcí, byď i v assembleru, dokáže mnohdy nahradit 1 klasický TTL chip. Potom např. konstrukce šestimístný čítač, na který dříve padlo např. 13 TTL "glue logic" chipů, dnes nahradí jeden 16F628.
Přiznávám, že v dnešní době existují na trhu 8-bit uC, které strčí 16F628 do kapsy. BTW pro začátečníka bych ze své zkušenosti doporučil např. Atmel ATtiny2313.
frpr666 píše:Jé zase ten asm pro pic tak nedémonizujte.
Je potřeba vyzdvihnout i výhody:
1/ Např. 10 instrukcí, byď i v assembleru, dokáže mnohdy nahradit 1 klasický TTL chip. Potom např. konstrukce šestimístný čítač, na který dříve padlo např. 13 TTL "glue logic" chipů, dnes nahradí jeden 16F628.
Ale to nejsou výhody ASM pro PIC, to jsou výhody jednočipů.
- frantajetel11
Ještě jsem tam nakonec přidal to ošetření zákmitů na vstupech a vypnutí pípáku do hlavní smyčky - pokud zmizela 0 ze vstupu při blikání ve "špatném" čase, tak pípák zůstal pípat.
A nějak nechápu řádky 158-161. Co tam mám napsat, aby to po zapnutí, pokud je na vsupu 0 neblikalo, nepípalo a hned se to rozsvítilo?
Koukni mi prosím i na ty zákmity, jesti jsem to tam dal dobře.
Díky moc
Edit: jo a ty jumpery jsem ti asi napsal blbě, tak jsem je předělal taky
Edit2: tak jestli dobře vidim, tak po zapnutí, pokud bude některý ze vstupů v nule (aktivní), tak to bude blikpípat vždycky?
- Přílohy
-
- test002.asm
- (7.34 KiB) Staženo 114 x
- frantajetel11
Tímto ti ještě jednou děkuji velmi moc a když mi pošleš SZ adresu, tak máš u mne flašku něčeho dobrýho
P.S. Kdybys nebyl až z Vysočiny, tak se objednám na kurzy programování
Zde je vysvětlení proč pro začátečníka doporučím raději Atmel.
Porovnání ATtiny2313 vs. PIC16F628 (z mého pohledu)
------------------
1/ lineární adresování RAM, FLASH (PIC: BANKSEL, PAGESEL)
2/ CPU počet akumulátorů: 32 (PIC: 1 + FSR)
3/ "normální" zásobník (PIC: 8-level stack)