Panasonic QUINTRIX FLAT 72, blikajúce pruhy v obrazovke
Moderátor: Moderátoři
Panasonic QUINTRIX FLAT 72, blikajúce pruhy v obrazovke
Mám CRT TV už šiesty rok a posledný mesiac sa mi objavili pri hornom okraji obrazovky 3 ako keby RGB tenké prúžky cez celú obrazovku horizontálne.
Kde by mohla byť chyba prípadne koľko by mohla stáť oprava? Ďakujem za rady.
Zřejmě nějaké drobné rozladění dané stárnutím součástek. Bude to někde v oblasti vertikálu, buď je obraz trochu posunutý dolů, nebo je trochu zmenšený.
Jestliže je jinak funkční, nemělo by to být příliš drahé, zejména pokud najdeš někoho, kdo televize této úhlopříčky (a ještě lépe této značky) běžně opravuje. Nejdražší bude čas strávený hlednáním, který zase bude o to kratší čím zkušenějšího technika najdeš. Odhaduju tak do 1000 Kč, a já bych do toho šel.
Vyhni se tomu, že bys to svěřil nějakýmu šmudlovi, kterej prostě bude měnit kondíky, dokud se cosi neprojeví...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Mimochodem, jaký je zdroj signálu? Tohle přece nemá DVB-T.
To mi připomíná jak někdo na nějakém diskusáku psal, že všechno digitální video, které konvertuje konvertuje s upraveným poměrem stran protože zjistil, že televize nemá poměr stran přesně 4:3, ale asi o 4% se liší. Zřejmě měl ten chudák zanedbatelně rozjetou geometrii, a myslel si tě to tak musí mít každý...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- Přílohy
-
IMG243.jpg- (64.04 KiB) Staženo 152 x
-
IMG245.jpg- (129.91 KiB) Staženo 153 x
-
IMG244.jpg- (240.76 KiB) Staženo 141 x