Kolik byste zaplatili za náhradní žárovku?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kevin_mitnick

#16 Příspěvek od kevin_mitnick »

U zdravotnicky techniky naprosto normalni. Klasicka PATA CD/DVD mapalovacka. Akorat predni dekl a dekl supliku z pogumovanyho plastu s logem Siemens. Po strhnuti nalepky Siemens na vnitrnim krytu napalovacky na mne smutne kouklo logo LG.

Cena napalovacky LG - 24€

Cena nahradni mechaniky k tomografu Siemens - 900€

Vedet tenhle fakt - obcas na nezaplaceni... :wink:
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jezevec »

Už tady bylo nedávno něco podobného, pomůcky pro školy. Jakmile to jde ze "státního", je to minimálně o řád předraženo.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

Nojo, kdysi jsem dělal pro jednoho prodejce bubnových scannerů, osvitek atd.. Mašiny za cca 500 k- 2,5 M. Náhradní díly na to bylo něco podobnýho. Obyčejná halogenka, jaká se používá všude možně, 12 V už nevím kolik W stála 1 500,- jen proto, protože to bylo prodávaný jako náhradní lampa do scanneru. Přece nebudu kupovat do scanneru za milión obyčejnu lampu z Hornbachu za 29,- :D Nebo speciální utěrky na válec, balení 500,- speciální lepící páska Scotch Magic Tape 250,- speciální čistící voda....
no_-_name

#19 Příspěvek od no_-_name »

jezevec má nejspíš na mysli tohle http://www.helago-cz.cz/product/sada-za ... keho-pole/
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
Vojta7

#20 Příspěvek od Vojta7 »

Philip_Fry

#21 Příspěvek od Philip_Fry »

Tak ona je spousta dalších odvětví, kde to s cenami ND funguje podobně. Asi to bude tím, že konkurence v těchto oborech je malá a marže odpovídajícím způsobem vysoké :)
Sendyx

#22 Příspěvek od Sendyx »

A to jste neviděli ceny žárovek do oftalmologických přístrojů... :roll: :twisted:

Bohužel - většinou jsou to žárovky nenahraditelné. Divné napětí, atypické vlákno a podobně. Zkoušel jsem pár speciálních žárovek nahrazovat, nešlo to - i když jsem si nějak poradil s napětím, tak tvar a umístění vlákna znamenal třeba ve výsledku jen 20% svitu. Zajímalo by mne, jestli je to obvykle úmysl - aby to nešlo nahradit, nebo nemožnost jiné optické konstrukce, nebo neschopnost konstruktéra.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“