Mobil nenabíjí baterii

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Mobil nenabíjí baterii

#1 Příspěvek od kybrex »

Zdravím,
dostal jsem do ruky mobil, který nešel zapnout, změřil jsem baterku (Li-ion 3.7V 980mAh max 4.2V) a bylo na ní 3.24V. (Měřeno příručním multimetrem z GESu za 119Kč O:-) ). Takže totálně vybitá baterie. Zkoumal jsem proč to nenabíjí a zjistil jsem, že nabíječka při připojení do sítě na chvíli dala asi 3V na výstupu v USB mezi krajními piny pro napájení a hned to šlo na 0. Usoudil jsem, že asi odešel primár v tom jednopulsním spínaném zdroji a koupil jsem rovnou novou (stará byla nějaká čínská, nic spálenýho nebylo, ale vyšlo levnějí koupit novou, než opravovat starou). Ta už dává 5.2V - zvládá až 1A, tak jsem ji připojil na mobilní telefon, ale pořád nenabíjí. Kabel jsem proměřil, ten se zdá ok. Ohmmetrem to bylo v cajku a když ho strčím do nabíječky je na konci taky 5.2V (ikdyž oranžový drát +5V se mi ohmmetrem změřit nepodařilo-vypadal jako přerušenej), ale po připojení na telefon to dává na kontakty, co vedou k baterce (pod krytem telefonu) cca 3V+- Prostřední pin (asi kontrola teploty baterie) jsem měl "ve vzduchu". Zkusil jsem připojit baterii - a prostřední a změřit plus oproti - na svorkách v mobilním telefonu a bylo tam zase cca 3V. S nabitou baterií se telefon ještě normálně zapnul. Co může být špatně?
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Batéria.Skús na ňu pripojiť z externého zdroja 5V/1A na 1 minútu,potom ju šikovne vlož do mobilu a zapni nabíjačku.
Pozdravujem Vás, Miro.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

A bouchne mu do obličeje...

Ten externí zdroj nesmí mít víc než 4,2 Voltu, a pokud nemá nastavitelné proudové omezení, tak zařadit do série odpůrek nebo žárovičku.
Leda by u toho seděl s voltmetrem a hlídal, že napětí za odpůrkem nepřekročilo těch 4,2V.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
martinservis

#4 Příspěvek od martinservis »

Co je to za telefon??
mirosne

#5 Příspěvek od mirosne »

Habesan píše:A bouchne mu do obličeje...

To nieje vôbec pravda,ja tak oživujem baterky už roky a ešte mi nikdy nič nebuchlo.Netreba to len prehnať z prúdom.
Pozdravujem Vás, Miro.
kybrex
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kybrex »

No nerad bych s tím dostal do obličeje, proto jsem nic takovýho nezkoušel. Baterka měla 3.24 a po dni v mobilu, kdy jsem ho zázračně probral k nabíjení jsem tam naměřil 3.68, což je zlepšení, ale je pořád vybitá. (Mobil to tak hlásí + informace o tom, že "nabíjení selhalo" cca po 24 hodinách na nabíječce). Není to můj mobil, ale je to nějaká značka mini a je to takovej prťavej dotykáč od někud z východu dovezenej. :-/ Proto se s tím takhle zabývám. Je to tohle: http://www.chinabuye.com/h108-quad-band ... reen-black
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“