Nezávislé kúrenie Eberspraecher
Moderátor: Moderátoři
Nezávislé kúrenie Eberspraecher
Pokracujem v uvedeni typu:
esslingen:
Typ: D3LC compakt 6W 12V 200W
Diese Pruefzeichen:S253
Spominane kurenie nefunguje, nekuri. Mam sa to pokusit opravit. Vas prosim o pripadnu pomoc formou rady, resp. nejaky manual, ak je to mozne.
Vdaka. cabernet
- FRANSIMOR
- Kontaktovat uživatele:
http://profi.edisk.cz/stahnout-soubor/7 ... .27MB.html
Pokud topení nefunguje tak by mělo na displeji ukazovat nějaký chybový kod. Podle něj je třeba hledat závadu. V každém případě zkontrolovat čerpadlo, žhavící svíčku.
v principe po zapnuti sa rozbieha redukovanymi otackami duchadlo, naraz zo zhavenim (uz vtedy musis citit/vidiet z vyfuku naznaky spalovania), po cca 5 sekundach zacina pulzne cerpadlo z prvymi davkami paliva, zaroven cidlo plamena vyhodnocuje ci nastal zapal, alebo nie, ak ano, davkovanie paliva sa zvysuje, zvysuju sa aj otacky duchadla, ak nie, palivova pumpa prestava davat, a duchadlo este nejaky cas toci a odvetrava spalovaciu komoru..
Pomeraj si tie veci co som pisal hore a uvidime co dalej.
Toto kurenie je nainstalovane vo WW Transporter nie vo vyrobnom podniku, ale dodatocne. Toto sa inak standartne montovalo do tychto aut.
Ovladanie je take, ze je v aute maly display a vedla je kolkecko na regulaciu kurenia. Problem ja taky, ze po aktivovani kurenia sa na display zobrazi symbol plamienkov, ale v skutocnosti sa kurenie nerozbehne. Externe bolo prverene na funkcnost podavacie cerpadlo a tiez aj zapalovacia sviecka. Tieto veci by mali byt OK. Neviem, ci sa to da diagnostikovat cez PC, nakolko to bolo montovane dodatocne, ako som pisal. Chcem to podla moznosti dat nejak do chodu, nakolo je to moj dobry kamarat. Tak to su moje doterajsie zistenia. V sobotu tam idem opat aj na zaklade vasich poznatkov a rad.
Zatial vdaka.
cabernet.
Dalsi poznatok je ten, ze ked je pripojeny akumulator kurenia, tak na pristrojovej doske stale svieti kontrolka dobijania, t.j. ked je motor vypnuty, aj ked je nastartovany.
V akom stave maju byt za normalnych podmienok cidlo plamena a cidlo teploty?
Dakujem.