Napájení bezdrátového zvonku
Moderátor: Moderátoři
Napájení bezdrátového zvonku
jarda píše:Podstatou bezdrátového zvonku je, že je bez drátu. Potom dej obyčejný drátový, levný, a je to.
Jmu nejde o drátové spojení mezi tlačítkem a vnitřní vyzváněcí jednotkou, ale o napájení té vnitřní jednotky něčím trvanlivějším, než jsou baterky. Musí to zvládnout jakýkoliv adaptér s proudem kolem 300mA a odpovídajícím výstupním napětím - zde 3V. Výstup doplnit elektrolytem 470uF/25V v případě přepínatelného adaptéru nebo 470uF/10V v případě pevného a basta fidli.
A kutilmile - nelituju tě
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Nejlíp by samozřejmě localzh udělal, kdyby ten receiver vyfotil ze zadní strany nebo aspoň prostor pro baterky - a vidělo by se hned.
A kutilmile - nelituju tě
http://www.elro.eu/uploads/products/manual/DB222_Manual.pdf
Budeš potřebovat dva zdroje pro "přijímače" tj 2x 3V a k "vysílači" kde jsou dvě knoflíkové baterie 3V budeš potřebovat také zdroj. Podle mě ty vysílací by měli vydržet víc než rok pokud se nezvoní každých 5 minut takže bych k vysílači externí zdroj nedělal. Vím že přjímací krabice jsou žrouti baterek, mám s tím zkušenosti. V obchodech existují napájecí zdroje na 3V, k nim lze dokoupit jacky a s trochou zručnosti je lze do krabic zapustit. Já jsem to řešil jiným způsobem, koupil jsem 2x 6V akubaterie "150 kč každá" a k nim jse zbastlil regulátory napětí na 3V. Takto mi zvonek vydrží do alelujá. Občas baterky dobiju.