Poslední objev TV NOVA: voda v zimě zamrzá..

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#16 Příspěvek od tomasjedno »

EKKAR píše:... zimní celoročně, není mezi tím a spešl letní žádný rozpoznatelný rozdíl s výjimkou barvy a vůně...

Do některých letních směsí dávají sajrajt, který lépe uvolňuje přischlé mouchy.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Ale sežeň si je... Já radši umeju okno jednou-dvakrát týdně roztokem normálního saponátu a pak na něj použiju ty "tekutý stěrače", který popisuje rezis. A do stříkačky naleju v pohodě ředěnou zimní kapalinu, protože se mi vůbec nevyplatí kupovat na léto jinou - rozplesknutý brouky a další hmyzáky stejně musím seškrábat mechanicky, na ty je i letní kapalina sama o sobě málo...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

Jo, ty jsou dobrý. Používám i na plexi od přilby (ač se dešti raději vyhnu). Jednou jsem si z blbosti koupil "výhodně" zimní směs do ostřikovačů u Lidla = no to jsem si dal. Fleky, čmouhy a ještě to namrzalo... Nakonec jsem to vypustil (vylil), v létě naředil a postupně vycmrndal jako letní..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od PeteBurns »

Nevie niekto o nejakej finte, ako znížiť bod mrznutia pitnej vody v nádrži? Niečo ako etylénglykol len menej jedovaté :twisted: Napadla ma iba kuchynská soľ, ale tej by tam nemohlo byť moc, aby voda nebola citeľne slaná, takže tade cesta nevedie :? Ak by existovalo niečo dostupné, uvítal by som takú informáciu :wink:
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AmarokCZ »

Jako "bezpečnější" alternativa se používá propylenglykol, ale do pitné vody to fakt není. Ještě méně jedovatý je glycerín.
Do pitné vody podle mě můžeš za účel zamezení zamrzání přidat maximálně alkohol... :friday: :twisted:
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jenda_KL »

... nebo, pokud chceš zůstat abstinent, tak elektrospirálu s termostatem na 4°C
helios

#22 Příspěvek od helios »

Propylén glykol sa používa aj v potravinárstve, jedovatý nie je. Ale tá voda bude mať potom trochu divnú chuť. :)
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Atlan

#23 Příspěvek od Atlan »

Solny roztok tiez nezamrza a voda ma divnu chut... :lol:
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Habesan »

Co takhle cukr???

Ale vážně, předpokládám, že už to někdo někdy zkoumal, ale do praxe se to nedostalo. Nebo dostalo, ale v našem podnebí to není potřeba znát.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
tomasjedno

#25 Příspěvek od tomasjedno »

Kdyby tu byl Kolesa, navrhl by hodit do vody plavkyni. Vodu by ohřála, míchala a ještě by bylo na co se dívat :D
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Habesan »

Já ti také něco navrhuji: Takováhle slovíčka bude lepší nepoužívat, smazat a zapomenout...
Víme kam to vede.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
EKKAR

#27 Příspěvek od EKKAR »

Pitnou vodu je potřeba izolovat od chladu, ne něčím dotovat aby byla mrazuvzdorná. Například armáda používala na vodu dvouplášťové laminátové nádrže izolované vzduchem.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jarda
Zablokován
Zablokován

#28 Příspěvek od jarda »

Armáda měla i jiné věci. Pantocid, a pít i z louže... vzorek, dám foto? /letectvo/
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“