Na hlavní stránce je to stále mrtvé. V sekci teorie je hláška o publikaci příspěvků tak nějak nevyslyšena...
Občas si tu někdo stěžuje na neustále opakující se dotazy...
Napadlo mě, co kdyby jsme se domluvili na zpracování témat, která se neustále opakují. Tato témata by se vyexportovala do PDF a vyvěsila zde na bastlírně. Odkazy by mohli být i v daných sekcích na fóru.
Jde mi o to, přistoupit k elektronice trochu výchovně. Spoustu znalých lidí tu na fóru stráví hodiny času denně, kdyby se část tohoto času věnovalo rešerši starých témat či kompilaci obecných znalostí do krátkých článků, jistě by to prospělo nejen bastlírně.
Články by mohli být vyvěšeny jako internetový časopis. Sazbu bych mohl zajistit osobně. Pokud by jste byli pro, tak navrhuji, aby se v jednotlivých sekcích udělal volný seznam nosných témat, které by si jednotlivci mohli rozebírat ke zpracování. Také by se mohli otisknout zkrácené verze např. diplomových/bakalářských prací (to nevím jestli by nebylo ve sporu se školami), dále semestrální či maturitní práce, zajímavé konstrukce nebo naprosto klasické zapojení napsané trochu pedagogicky...
Články by se pak mohli dělit podle zařazení na:
- standardní článek (teorie)
- technická zpráva (diplomky, ...)
- konstrukční návod (zajímavá zapojení)
- výuka (základní zapojení - žárovka, ledka, ...)
Články by měli být alespoň částečně recenzované zdejší komunitou a hlavně by měli obsahovat odkazy na literaturu ze které by šlo dále čerpat.
Všechno by bylo bez reklamy, přehledné a jistě by se, se zdejším osazenstvem, úrovní bez problémů několikanásobně převýšily "elektronické" časopisy dostupné v trafikách! Myslím, že by tím mohla stoupnou prestiž celého fóra a také i autorů článků.
Použitelný jazyk by byla čeština, slovenština a angličtina (to až budou prosit Poláci, Rusové, ... aby jsem jim otiskli jejich zapojení
Byla by to práce navíc, ale jistě s velkým přínosem a zajímavá...
Co vy na to?
Čust