Kitin 145 schéma

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Kitin 145 schéma

#1 Příspěvek od forbidden »

Nemáte někdo schéma k téhle svářečce? Donesl mi ji brácha na spravení, stále svítí překročení teploty a samozřejmě nevaří. Rozdělal jsem ji a našel vadnou tepelnou pojistku, po spojení LEDka zhasne a podle zvuku se i spustí invertor. Rád bych ale zkontroloval i zbytek, na ostro to v pokoji zkoušet nebudu :lol: Taky bych rád zjistil parametry pojistky, je na ní napsaný jen 250 V/10 A IT-06 T200. 200 °C se mi zdá nějak moc a jinak jsem o ní nic nenašel.
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

http://www.ges.cz/cz/tepelna-nevratna-p ... 00473.html Je to ona? V práci toho mám nakoupený pytel protože tohle je největší kurvítko všech dob. Některé "high quality by China" odcházejí už několik dní po nasazení přístroje do provozu. Ty lepší třeba až za rok. Být tebou ji vyměním a chybu ve svářečce hledám až po tom co se ti v krátkém čase vrátí znovu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Toto není ona, tyto znám, to je klasika. Ta moje je větší, má normální plochou základnu pro přišroubování a je celá hranatá. Ty s kulatým pouzdrem a přírubou znám taky, tu bych tam asi dal jako náhradu. Jinak na 99 % to bude vratná pojistka, je na NN straně, žádný velký napětí, ani proudy jí netečou. Zítra jí kdyžtak vyfotím, teď se mi už nechce.
omegatv

#4 Příspěvek od omegatv »

Je to bezna poistka pouzivana v CO zvarackach na kontrolu teploty usmernovaca.Pre odskusanie ju mozes prepojit do skratu pri beznom skusani sa nic nemoze stat.Ak chces nejaku mam niekolko uplne nove z novych usmernovacov.
...Laco...
helios

#5 Příspěvek od helios »

Ak to má byť na 200°C a 10A, asi najlepšie vyhovie toto:
http://www.tme.eu/sk/katalog/#md5%3Dt95 ... 3D2%252C20
Asi bude rozmerovo väčšia ako pôvodná, ale spoľahlivosťou bude nepomerne lepšia, ako tie malé kocky.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
ohryzek36

#6 Příspěvek od ohryzek36 »

Není ta pojistka nějaká taková? Ty by snad měly něco vydržet - kontakt rozepíná roztavený kov (mám dojem, že nějaká směs olova, cínu a hliníku) v základně pojistky - někdy jde z ní i ta vytavená kulička vytřepat, ale opravit se nedá - a také se nevypíná bez příčiny (ale dnes je možné všechno).
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

A kdyby se ti podařilo schema sehnat , dovolím si pochybovat , i když do Třebíče daleko nemáš , tak se poděl , díky .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Díky všem za rady, je to tato:
Tou teplotou si právě nejsem moc jistej, 200 °C se mi zdá příliš. Já bych dal tak na max. 150 °C.
Přílohy
tp.jpg
pojistka
(42.65 KiB) Staženo 142 x
MATYCH

#9 Příspěvek od MATYCH »

Viděl jsem ji i v žehličkách.
M.
SERAFIN

#10 Příspěvek od SERAFIN »

Mne takú menil servisák v elektrickej rúre...
fredis

#11 Příspěvek od fredis »

BOBOBO píše:A kdyby se ti podařilo schema sehnat , dovolím si pochybovat , i když do Třebíče daleko nemáš , tak se poděl , díky .

Tu firmu znám... Myslím si, že by mu tam řekli dovezte to, my Vám to opravíme. Nebyl by první ani poslední.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od forbidden »

Už to neřešte, našel jsem u nich ceník ND. Je to asi bimetalovej termostat. Za 125,- si ho nechám poslat originál. Snad se nebudou šprajcovat to poslat.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Tak opraveno, originál náhradní díl byl bimetalovej termostat na 100 °C. Už nedodávají ten typ na fotce, ale běžný kulatý s přírubou.
Díky patří uživateli fredis, který mi ho tam koupil a poslal.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“