Při zapnutí notebooku mi nefunguje podsvícení lcd panelu. Dá se to opětovně spustit změnou podsvícení klávesami FN+F4 - F5, myslím že je v háji invertor. Má někdo s tímhle zkušenost???
Pokud je možné klávesovou zkratkou zapnout podsvícení a displej poté svítí více jak půl hodiny, pochybuji, že bude vadný invertor. Zkus kuchnout panel displeje a změř si na invertoru přítomnost signálu On/OFF po studeným startu.
To může dělat v klidu trubice. Jenže bez rozebrání v tom mám trochu bordel. To LCD je myslím 2trubicové a stačí jedná mimo toleranci. Nebo tam bývaly i Led podsvit. Ale co bylo kde si nepamatuju.
Hm, to spíše vypadá na vadnou CCFL ale těžko říct bez měření změn napětí na ovládacích a napájecích pinech invertoru. Pokud má podsvícení těsně po zapnutí nádech jakoby do červena tak je určitě vadná zářivka. Pokud ti fungují i ostaní klávesové zkratky na ovládání jasu displeje, zkus snížit jas co nejvíc to jde. Pokud podsvícení zhasne tak je vadná trubice.
Dneska jsem přesně tohle opravoval, a byl to upálený přívodní kablik k trubici. Jak byl blízko, tak se asi zapálil oblouk a chvilku, než to ochrana vypla, to svítilo.