Mrzne Outlook Express

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cabernet

Mrzne Outlook Express

#1 Příspěvek od cabernet »

Nazdar majstri,

niekedy po kratkej, inokedy dlhsej necinnosti(mam ho spustany na liste) programu Outlook Express sa stane, ze jednoducho zamrzne. s ostatnymi programami problem nie je. Pouzivam denne aktualizovany Eset smart security. Mozte prosim poradit, kde hladat zavadu, resp. ako ju odstranit?

Vdaka. cabernet
jarda
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od jarda »

Ten program se moc nevyvedl, kdysi dávno jsem ho používal a blbnul, tak jsem přešel na Thunderbird a mám klid. A jsou i jiné na poštu, třeba The Bat!
cabernet

#3 Příspěvek od cabernet »

Som nan zvyknuty, chcel by som ho pouzivat nadalej. Poznam ludi, ktori s nim problemy nemaju.
jarda
Zablokován
Zablokován

#4 Příspěvek od jarda »

helios

#5 Příspěvek od helios »

OE používam aj ja. Zvykol mi blbnúť vtedy, keď som mal v zložke doručená pošta veľa mailov s prílohami (500 a viac). Najprv začal vyhľadávať hypertextové odkazy aj v prílohách, čo trvalo aj 5 minút, neskôr prestal reagovať. Niekedy povymazávanie mailov nestačí, potom treba tento priečinok odstrániť celý priamo v počítači. Už si nepamätám, kde sa presne nachádzal, ale ja som ho odstránil premenovaním prípony. Po znovuspustení OE si ho program vytvorí prázdny sám. Vraj má OE problémy pri prekročení rozsahu dát cez 2GB, čo som však neskúmal. Teraz priečinok nenechám až toľko zaplniť, priebežne ho premazávam, aj tak sú to z 80% blbiny... :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Vogon

#6 Příspěvek od Vogon »

Ta složka je přibližně tady:
c:\documents and settings\jmeno_uzivatele\local settings\data aplikaci\identities\nejake_cislo\Outlook express
p32

#7 Příspěvek od p32 »

S Outlook Expressem jsem nikdy neměl jediný problém. Vyhovuje naprosto ve všem, ale bohužel si uživatelé zaměňují svou nezkušenost s funkcí OE. :lol:
Je to tam napsáno, že naindexuje maximálně 2 GB, takže pokud složka v poště (např. Přijatá pošta) přeleze tuto velikost kvůli lenosti uživatele, který si přijatou poštu prostě průběžně neuloží např. do Dokumentů a neodmaže, tak se prostě seká.
Ideální je založit další složku např. Odložená pošta a tam tu poštu po přijetí prostě přemístit a později si ji uložit do Dokumentů nebo jinam na disk a odmazat z pošty.

Teď v tomto stavu bych doporučil:
a) založit v OE složku "Odložená pošta 1"
b) ukončit OE
c) v cestě jak popsal Vogon, tak přejmenovat soubor Přijatá pošta na "Odložená pošta 1" (starý soubor v tom adresáři vytvořený pomocí bodu a) napřed smazat)
d) po spuštění OE bude Přijatá pošta sice prázdná, ale data jsou v Odložená pošta 1 (chvilku asi potrvá než se to naindexuje) a jde přijímat mejly z internetu.

Zbytek už snad není třeba radit. :wink:

edit: teď koukám, že helios něco stejného taky napsal. :wink:
termit256

#8 Příspěvek od termit256 »

Zkus pouzit Outlook, ma podobne ovladani. OE se opravdu moc nepoved, MS s jeho podporou jiz skoncil. Na ty 2GB pozor, ja tak kdysi prisel o poslednich par mesicu posty, proste OE bez varovani spadl a posta byla pryc. Nastesti jsem mel zalohu.
U Outlooku takove problemy nejsou.

Nejake prekopirovavani a mazani priloh je kravina. Postovni program si s tim musi poradit.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

No to by si sa divil, co dokaze Outlook 2000 pri prekroceni 2GB... A pokial viem, tak este aj v Outlooku 2003 je s 2GB problem.

Dalej Outlook Express uklada kazdy adresar do samostatneho suboru, takze limit plati na adresar. Outlook uklada vsetko dokopy, takze limit plati na vsetko (v ramci jednych "personal folders").

Thunderbird ma tiez limit 2GB na adresar, ale po jeho dosiahnuti sa aspon nic neposkodi.
termit256

#10 Příspěvek od termit256 »

Je blbost pouzivat 10let stary software. Outlook 2003 a 2007 ma limit 20GB, 2010 50GB. U 2003 bylo pry pri prekroceni 2GB pozorovatelne zpomaleni, osobne si uz nevzpominam.
Momentalne mam PST cca 9GB a zadny problem nepocituju. Pouzivam v 2007.
Hodne starou postu ze slozek kde nepotrebuju moc vyhledavat davam od archivu - je to jiny pst soubor.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

No 2003 podporuje uz aj ten novy format PST, lenze defaultne vytvara stary...

Windows nepouzivam, ale (zial) obcas musim riesit problemy inych, ktori pouzivaju. Zatial sa mi najviac osvedcilo prejst na Thunderbird. Je to sice tiez sracka (pomala a zabugovana), ale aspon zadarmo (na rozdiel od nakupu noveho Office).
Crifodo

#12 Příspěvek od Crifodo »

termit256 píše:Je blbost pouzivat 10let stary software.

Dost často mám názor přesně opačný, podložený některými vlastnostmi nového sw a poměrem velikost(cena)/výkon(užitná hodnota).
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Outlook mě problémy hlavně při zapnutí komprese, mě osobně taky dvakrát zlikvidoval všechnu poštu. 2GB neměla ani omylem. Ale to už je dávno, to jsem byl ještě blbej. Řešení stejný - přejmenovat soubor a nechávat zálohu na serveru.

Malý OT : Víte, že Drábkův systém sociálních dávek běží pouze na WIN-7 a nějakým "spřáteleným" serveru - odezvy typicky woknový - až 15 minut apod ? To musí být opravdu dar na tomhle něco dělat.... Linuxáci, zasáhněte!
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od CZJKP1 »

Zkus použít Windows Live Mail, je to pokračovatel právě Microsoft Outlooku, ve Windows Vista a Windows 7 je již automaticky integrován, do Windows XP se musí doinstalovat, viz zde: http://explore.live.com/windows-live-mail-xp Ten je samo zadara

Anebo pak jak radí kolegové, Microsoft Office Outlook, to je trochu jiná generace :D... Je to Součást MSOffice, ta se musí zakoupit u microsoftu, nemáte-li ji v PC.. O nějákých crack version a warez download nemluvím :| :D
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od PvvS »

Od te doby, co jsem z OE doloval postu za nekolik let , uz mi nesmi na disk. Presel jsem na Thunderbird a mam klid. Sice ma taky svy mouchy, ale nic strasnyho. Funguje, je relativne rychlej, pri reinstalaci nemusim resit reindexace, pretahovat postu ..
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“