možná to ocení i ostatní a ne jen já, kdyby mi někdo vysvětlil, na jakým principu je založená tuba s dvěmi reproduktory na obouch stranách té trubky. Pokud se nemýlím, tak reproduktory jsou přišroubovány magnety k sobě, a teď mi vrtá hlavou , jak jsou zapojené... Že by + prvního repra na - druhého repra a - prvního zase na + druhého
Tuba - Subwoofer
Moderátor: Moderátoři
Tuba - Subwoofer
možná to ocení i ostatní a ne jen já, kdyby mi někdo vysvětlil, na jakým principu je založená tuba s dvěmi reproduktory na obouch stranách té trubky. Pokud se nemýlím, tak reproduktory jsou přišroubovány magnety k sobě, a teď mi vrtá hlavou , jak jsou zapojené... Že by + prvního repra na - druhého repra a - prvního zase na + druhého
-
PCman
-
PCman
http://img54.imageshack.us/my.php?image=magkv8.jpg
-
PCman
BTW, takže ani nevíš, jak vlastně výhodně jsi koupil. Typické. V nejmenovaném obchodě mají v akci noname čínské vrtačky, vyráběné pro Německo (pro neznalé - německá firma si na to nechá udělat německý potisk, i když ten šunt v Německu neprodají ani největšímu Speckpeppemu, ale blbci na východě si s radostí koupí echt deutsce qualitat fur allles). Taky jdeš koupit hnedka dvě ?
Prosím tě, prostuduj si ty základy, já opravdu nemám čas polopatě vysvětlovat naprosté triviality. A upozorňuju, že nástroj typu kontrabas dobře vyzáří měnič, jehož plocha můžebýt mnohem menší než ten nástroj... Nějaké odkazy snad najdeš na www.amplion.wz.cz
A pro zamyšlení - některé reproduktory "průchozí" magnet mají, některé nikoliv.
Jen tak na okraj - klasická basa je žesťový nástroj ?