Optický odpalovač do blesku, stabilizace napeti?
Moderátor: Moderátoři
Optický odpalovač do blesku, stabilizace napeti?
Po sestrojení toho http://www.dolezalovi.cz/bastleni/synchronizator/ optického odpalovače, jsem se rozhodl, zabudovat jej přímo do blesku, ale mám problém s napájením. Když použiju jakoukoliv baterii, není problém, ale pokud chci obvod napájet bateriemi v blesku (respektive dvemi ze 4, tak aby tam bylo cca do 3V), tak mi blesk blbne, sám se pořád dokola odpaluje.
Pomohlo by to hnát ze všech 4 baterií (tedy cca 5V) přes nějaký stabilizátor nebo tam někde přidat nějakou odrušovazí diodu (zenerovu)? v čem je problém? Díky...
Ale jaké hodnoty R?
Případně mám doma dost starých tesláckých stabilizátorů, pokud se nepletu, ale v tom značení jsem taky jelen..
Abych upřesnil zapojení, US8 a US9 zapojeno přímo v blesku na středový kontakt, napájení ze 4AA přes stabilizátor 78L02. Pokud blesk není zaplý nebo je obvod napájet z jiných baterií než přímo v blesku, tak zařízení funguje bez problému.
Už fakt nevím co s tím...
Pokud by ale US9 nebyl spojen s minus baterie, nefungoval by obvod nikdy.. ne jen pokud zapnu blesk?
Nebo zkus zapojení co mám já, je to trochu jinak řešené, třeba ti to pomůže. V mém je baterka zatím rok a pořád funguje.