Televizor Rubin-Tesla
Moderátor: Moderátoři
-
Paolo
Televizor Rubin-Tesla
V poslednom čase je na týchto stránkach nejaký veľký záujem o sovietskú techniku a obzvlášť o Rubín ?!
U Neckermanna kolem roku 1985 ale byla v lepším designu, s jinými potenciometry v ladicím kombajnu, aby se vešly, ladicím kombajnem na 16 programů a dálkovým ovládáním pod značnou Palladium k mání za asi 700 DM a v katalogu měla značku Preisknüller, tedy cenová senzace. Doporučeno jako druhý či třetí televizor, vhodný do dětského pokoje.
Připomenu, že například Sharp se stejně velkou obrazovkou tehdy stál kolem 1300DM, Sony s Trinitronem nebo Grundig SuperColor byl zhruba o tři stovky dražší. No, uměly poněkud víc.
Jenže jediná legální cesta k získání marek byla tetička "tam někde venku". S vízem a devizovým přídělem, když už obojí člověk po strašných obstrukcích získal (nestěžujte si na podmínky získání víza do USA, kdo jste nezažili tohle), to dalo akorát tak na mlsné koukání a stravování z vlastních zásob... ale za chvíli mi sotva kdo bude věřit, že něco takového celkem nedávno ještě existovalo.... dost, to jsem se dostal někam jinam.
Chtěl jsem tím vlastně jenom říci, že pro spřátelené státy dálkové ovládání nebylo, pro ostatní ano. Nebo nebylo jen pro ty trhy, které si o něj neřekly? To už asi nikdo nevysvětlí.