Samsung LE37A558, vypadává podsvícení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

Samsung LE37A558, vypadává podsvícení

#1 Příspěvek od Generalsound »

Panel AUO T370HW02. Už jí tu mám podruhý.Poprvý mi podsvícení vypadlo po cca půlhodině. Po výměně elytů a propájení podezřelých spojů se zdála OK, šla i 10 hodin v kuse. Zákazník tvrdí, že mu po 3 hodinách začalo podsvícení blikat a zas vypadávat. TV při tom běží dál, po restartu se normálně rozběhne i to podsvícení. A co je na tom nejpodivnější - prý vypozoroval, že při HD rozlišení vypadává mnohem dřív a častěji. To je mi divný. Co má rozlišení společnýho s podsvícením? Nebo mi něco uniklo?
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Dík moc všem :)
EDIT: Ještě jedna důležitá informace: TV byl předtím v servisu, kde prý vyměnili řídící signálovou desku.
ok1xgi

#4 Příspěvek od ok1xgi »

Ty se hrabes i do TV? :lol:
At si to da do servisu, kde mu menili desku....
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Zkus vypozorovat, co se děje při tom výpadku podsvícení, jestli ho vypne logika (pak by to klidně mohlo ukazovat na tu řídící desku, ale to se mi moc nezdá) nebo jestli padne napájení nebo něco jiného. Zkus pohledat, co je to za šasi, podle ASWO by v tom mohlo být N46A nebo GPR32SEN, servismanuál se pak dá najít na ET...
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Generalsound »

V servisu mu řekli, že je to neopravitelný, pokud to neni tou deskou.
Vypozorovat se snažim, ale už půl dne čumim na 🤐 reklamy a telka pořád jde. Jako je pravda, když jsem jí uplně poprvý zapnul, tak cca po půl hoďce podsvícení fakt vypadlo. To jsem jí ale ještě ani neměl rozebranou. Pak jsem vyměnil ty elyty a už mi to nikdy neudělala. Proto jsem jí dal zákazníkovi, vyúčtoval a měl jí za opravenou. No a je tu zas :(
Vypadalo to na jednoduchou závadu....
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Generalsound »

Zdroj asi padat nebude, zkoušel jsem ho zatížit cca 3 ampérama navíc a nevypadl. Zvlnění je minimální. Můžu ho změřit, ale tam bych chybu nehlodal. Nemůže to být nějaká trubice? Odcházeji často? Nechce se mi teda panel moc rozebírat...
fanda11

#8 Příspěvek od fanda11 »

Oměřit osciloskopem studené konce trubic. Jsou tam měřící odpory, cca 1k. Pokud není na všech trubicích stejně(okolo 1,5V??) tak je chyba v tráfku, slab. trub..... a bude to padat.
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Generalsound »

To jsem udělal hned na začátku. Naprosto stejný proudy. Zatím to ani jednou nevypadlo. Nevím, tohle asi opravit nedokážu.Pokud to vypadne jednou za čas a třeba až po 10 hodinách provozu...Nejhorší, že zákazník tvrdí, že jemu to vypadává častěji a prý jak to vypadne jednou, doba mezi výpadky se zkracuje. To by vypadalo na teplotní závislost. Ale ohříval jsem všechno a nic se nedělo.
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Generalsound »

OK. Tak napětí. Já už myslel dopředu. Úbytky na snímacích rezistorech=proudy trubicema. :)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“