Pomalý start PC
Moderátor: Moderátoři
Pomalý start PC
Mám dotaz: Mám v domácím PC základní desku intel DP45SG a po update biosu (myslel jsem, že tím vyřeším jiný problém) trvá start cca o 2 minuty déle. Na obrazovce bliká kurzor a deska na něco čeká, ale nevím na co...
Po 2 minutách začne bootovat OS. V nastavení mám posloupnost bootu pouze první CDROM, druhý HDD jinak vše vypnuto. (intel boot agent, boot z USB...) Jediné, co mám zapnuté je zapnutí PC přes LAN.
Je možné, že si pc dělá takovou dobu pořádek v PCI kartách?
Obsahuje navíc síťovku intel pro/1000 a combo kartu pinnacle 710i v PCIex1x
Kompletní výpis zařízení (taková ta tabulka co píšou ostatní PC před zavedením OS) tahle deska neumí, debug kartu nemám. V úvodní obrazovce desky se po zapnutí při POSTu zobrazuje stavový byte, ale skončí správně na FF.
Potom logo zmizí, zobrazí se textový kurzor a zůstane tam 2 minuty.
Potom normálně najede grub a posléze OS.
Na systémovém disku je již 3 roky grub, 2xlinux a winxp
nemůže to dělat např ten grub? Nevíte někdo co můžu mít špatně?
- Gringo_Joe
Stále žádná změna.
V tom druhym je C2D 6550 a originál chladič -tam ta regulace funguje dobře. Právě jsem to viděl (nebo spíš slyšel) a chtěl jsem mít taky takhle tiché PC. Bez úspěchu -stejně to pořád řve...
Zítra přitáhnu UPS a jdu na to. Boxovaný chladič k mému procesoru nemám, ale asi ho budu muset sehnat...
Myslel jsem, že desky intel jsou zmáklý, ale možná jednooký mezi slepými králem...
Řešení by taky bylo (ale nevím, jestli je to vůbec možné) na starém počítači ulůožit na ,,nosič" to nastavení (USB flas disk?) a tady ho uložit.. Ale envím, jestli je vlbec něco takového možné, jen spekulace
CZJKP1 Uložit na USB to opravdu nejde.