TV Philips 37PFL86, vn keramické kondíky

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nvenca

TV Philips 37PFL86, vn keramické kondíky

#1 Příspěvek od nvenca »

Tento TV je zřejmě "správně" navržen, protože právě 3,5 měsíce po záruce sice dále běží obraz i zvuk, ale nelze jej používat pro intezivní zápach "páleného pertinaxu". Zjistil jsem že na desce zdroje v části vn pro podsvětlovací trubice jsou z obou konců trubic připojeny obvody SMD (nemám schema a nevykresloval jsem zapojení) přes dvojici kondíků (C731 a C734 - 47J 6kV a C706 a C705 - 33J 6kV). Ty 47pF už změnily barvu z modré na černou a ty 33pF jsou zatím modré, ale mírně tmavnou (byly slepeny silikonem s těmi 47pF). U všech 4 změřena odpovídající hodnota kapacity (dvěma různými metodami) a ohmmetrem přes 20Mohmů (což ovšem nemusí platit při těch kilovoltech). Pípákemjsem ověřil že žádný z těch navazujících SMD prvků nemá přímý zkrat. Nejsem TV servisák, ale mám delší praxi ve vývoji elektroniky. Chci tedy zkusit vyměnit ty 4 kondíky a pak sledovat co se bude dít dále. Protože jsem již v důchodu, nemám přímé napojení na zdroj vn kondíků a bohužel průzkumem na webu jsem zjistil že u nás je asi neseženu (6000V) a světové obchody mají sklady v USA a tudíž poštovné za balíček mnohonásobně přesáhne cenu obsahu (Farnell 680 Kč a Mouser 40 euro) a někde je i minimum 100, příp. 10 kusů. Proto prosím o radu jak v rozumné době pořídit tyto kondy za přijatelnou cenu. Dále bych uvítal pokud máte s touto závadou někdo zkušenosti zda může být v háji ještě další část obvodů a máte-li schema. Děkuji za ochotu.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

www.ame.cz

47pF tedy nemají, ale není problém je složit z 33+15pF...
1010

#3 Příspěvek od 1010 »

myslím,že mi to chodilo i s jen 33p.
nvenca

#4 Příspěvek od nvenca »

Tak kondíky z AME dorazily a PHILIPS zase jede , tentokrát už bez čichových zážitků.
Díky za radu.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“